Η Μ. Γιαννάκου στον ΑΘΗΝΑ984

Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαριέττα Γιαννάκου, μίλησε στις 21/6 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Θα ήταν καταστροφικό ένα σενάριο εκλογών. Η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση και η απώλεια χρόνου που θα είχαμε με τις εκλογές, οι συγκρούσεις, η μείωση στα έσοδα, η δημοσιονομική αναταραχή, θα δημιουργούσαν πρόβλημα».

Δημοσιογράφος: Παραδέχεστε ότι υπήρξαν αστοχίες
από την κυβέρνηση στην ιστορία της ΕΡΤ;

Μ. Γιαννάκου: «Ναι, βεβαίως, έγιναν αστοχίες. Αλλά, αστοχίες και λάθη δεν κάνει όποιος δεν κάνει τίποτα. Όταν μια κυβέρνηση πρέπει να "κόψει το λαιμό της", για να κάνει μέσα σε ελάχιστο χρόνο πράγματα που δεν έγιναν επί χρόνια, δεν θα γίνουν και αστοχίες;».

Δημοσιογράφος: Θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά ο πρωθυπουργός και το σχήμα, αν πρέπει να είναι λίγο πιο ευέλικτο, πιο σφικτό, τα πρόσωπα... Να έχουμε, δηλαδή, πιο ριζικές αλλαγές πλέον, στο κυβερνητικό σκηνικό;

Μ. Γιαννάκου: «Θεωρητικά λέει κανείς να έχει ένα μικρό σχήμα. Από την άλλη πλευρά, χρειάζονται αρκετά πολιτικά στελέχη, για να αναπληρώσουν την ανεπάρκεια που υπάρχει στον κρατικό μηχανισμό και να κάνουν τις μεταρρυθμίσεις. Και έτσι το ένα έρχεται σε αντίθεση με το άλλο... Πρέπει να βρεθεί ένας χώρος ισορροπίας. Ανάμεσα στα επίπεδα διακυβέρνησης, αλλά κυρίως αυτό που πρέπει να εξασφαλιστεί είναι -εκτός από το πυραμιδικό σύστημα της ιεραρχίας-, η οριζόντια συνεργασία... Πρέπει να εξασφαλιστεί και το κάθετο και το οριζόντιο. Και σε επίπεδο διοικητικό και σε επίπεδο πολιτικών στελεχών πρέπει να γίνει καλύτερο και δεν έχει σημασία από ποιο κόμμα προέρχεται ο καθένας. Η κυβέρνηση πρέπει να λειτουργήσει ως μονοκομματική. Ας αποτελείται από όσα κόμματα θέλει».

Και πρόσθεσε: «Πρέπει τα δύο κόμματα να κάνουν ένα κοινό πλάνο, το οποίο δεν πρέπει να αμφισβητείται κατά τη διαδρομή. Διότι αν είναι να διαπραγματεύονται συνεχώς μεταξύ τους και να εμφιλοχωρεί η περί προσώπων αντίληψη, τότε θα έχει γίνει λάθος...
Πρέπει να τοποθετηθούν τα ικανότερα και τα αποτελεσματικότερα πρόσωπα και να λειτουργήσουν μαζί».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα