Ο Δ. Χατζησωκράτης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο κ. Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, μίλησε στις 19/9 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Όταν πρόκειται για τρίτη περικοπή δαπανών και το βάρος πέφτει κυρίως σε μειώσεις συντάξεων, μισθών και επιδομάτων, δεν μπορεί κανείς να πει πως τα μέτρα είναι καλά. Όση προσπάθεια ισορροπίας και να γίνει, αυτή θα αφορά σε περικοπές...
Τίθενται ζητήματα τα οποία δεν βγαίνουν εύκολα από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Επίσης είναι η πρώτη φορά που  η κυβέρνηση  διεκδικεί και θα περάσει απ' ότι φαίνεται σε νόμο με τη σύμφωνη γνώμη της Τρόικα αυτό που λέμε ρήτρα δημοσιονομικού ισοδύναμου αποτελέσματος.
Κάτι που σημαίνει ότι αν την επόμενη χρονιά ο κρατικός μηχανισμός λειτουργήσει σωστά, θα υπάρξουν περισσότερα χρήματα με σχέση με αυτά που έχουμε πει. Αυτό το επιπλέον ποσό θα αφαιρεθεί από το πακέτο των σκληρών μέτρων, ούτως ώστε να μην γίνουν αυτού του είδους οι περικοπές».

Δημοσιογράφος: Μπορείτε να διαβεβαιώσετε ότι αυτό είναι το τελευταίο πακέτο περικοπών;

Δ. Χατζησωκράτης: «Σε ό,τι μας αφορά, θα είναι. Επειδή δίπλα από αυτό ανοίγει πλέον ένα  σημαντικό πεδίο  το οποίο θα είναι το μείζον θέμα του 2013 για να μπορέσουμε να πατάξουμε την παραοικονομία και την φοροδιαφυγή και από την άλλη θα ανοίξουν μερικοί δρόμοι για το ποσό των 1,7 δισ. ευρώ που θα διατεθεί για την ανάπτυξη. Το "σε ό,τι μας αφορά" έχει σχέση με το ότι θα εγκατασταθούμε και στο Υπουργείο Οικονομικών για τα έσοδα αλλά και στο Υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να υπενθυμίζουμε και να φέρνουμε προτάσεις ώστε να προχωρήσουν αυτά τα κομβικά θέματα για την οικονομία».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα