ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ ΣΕ ΝΤΑΛΑΡΑ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ;

Την αντίδραση του Γιάννη Αγγέλακα προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γιώργου Νταλάρα ότι: «αισθάνομαι συνεχώς ενοχές για τα λεφτά που κέρδισα».

Mε δημόσια επιστολή τον προτρέπει να δώσει τέλος στο… δράμα που ζει, κρατώντας τα απαραίτητα για τη οικογένειά του και δίνοντας την υπόλοιπη περιουσία του στους αναξιοπαθούντες.

Μάλιστα υπάρχει και μια δόση ειρωνείας στο κείμενο, καθώς αναρωτιέται πως και δεν σκέφτηκε μόνος του

ο Γιώργος Νταλάρας τη… λύση του προβλήματός του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Νταλάρας σε συνέντευξή του στο περιοδικό Down Town της Κύπρου απαντώντας σε ερώτηση για το αν οι αριστερές του καταβολές τον κάνουν να αισθάνεται ενοχές για τα χρήματα που κέρδισε, είπε ως: «Αισθάνομαι συνεχώς ενοχές για τα λεφτά που κέρδισα από την δουλειά μου και δεν το έκρυψα ποτέ. Αμείφθηκα από τη δουλειά μου έντιμα και καθαρά. Δυστυχώς, ποτέ δεν τα κατάφερα να ταυτιστώ με τον σύγχρονο τίτλο του πετυχημένου, ώστε να μην αισθάνομαι ενοχές. Δεν ισοπεδώθηκα».

Διαβάστε και την ανοικτή επιστολή του Γιάννη Αγγέλακα προς τον ερμηνευτή:

«Αγαπητέ κύριε Νταλάρα όλοι γνωρίζουν πως οι ενοχές είναι το βασικο ψυχολογικό υπόβαθρο κάθε μεγάλης δημιουργικής καλλιτεχνικής ψυχής και πως ειναι φυσιολογικό όσο ο καλλιτέχνης γιγαντώνεται πνευματικά να γιγαντώνεται παράλληλα και η υλική του περιουσία , πράγμα που μπορεί να τον οδηγήσει σε ψυχολογικό ηθικό και δημιουργικό αδιέξοδο. Κατανοώντας λοιπόν το δράμα που βιώνετε σαν τέτοιος καλλιτέχνης αυτό το καιρό, παράλληλα με το άλλο μεγάλο εθνικό μας δράμα, έχω να σας προτείνω (απορώ πως δεν το σκεφτήκατε μόνος σας) να κρατήσετε για σας και την οικογένεια σας το απολύτως απαραίτητο κομμάτι της περιουσίας σας και να προσφέρετε την υπόλοιπη για να απαλύνετε τον πόνο μερικών έστω από τους εκατομμύρια αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Προχωρήστε άφοβα στην προσωπική και καλλιτεχνική σας απελευθέρωση και ενταχθείτε σιγά σιγά στο κίνημα του συναισθηματικού κομμουνισμού που γιγαντώνεται και αυτό τελευταία στους κύκλους των καλλιτεχνών και των διανοούμενων της πατρίδας μας.

Keywords
Αναζητήσεις
νταλαρας σκανδαλο, νταλαρας σκανδαλα συναυλιες
Τυχαία Θέματα