Ο Χ. Νικολακόπουλος στον ΑΘΗΝΑ984

O πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών Υπαλλήλων, Χαράλαμπος Νικολακόπουλος, μίλησε στις 04/09 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Τάκη Καμπύλη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για τους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες:

«Επ' αυτού είχαμε κάνει προτάσεις, τις οποίες όμως η Πολιτεία δεν εφάρμοσε. Είχαμε πει, λοιπόν, ότι όσοι -αποδεδειγμένα- δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν, να ενταχθούν σε κάποια κλιμάκια -τα οποία είχαμε διαμορφώσει-, όσοι μετά την αφαίρεση των ποσών των δανείων και του ενοικίου που πιθανόν πληρώνουν, έχουν εισόδημα της τάξης των 650 ευρώ, να μπορούν να παγώσουν
οι οφειλές τους, χωρίς προσαυξήσεις, μέχρις ότου -και πάλι μετά από σχετικούς ελέγχους ανά εξάμηνο-, αποδειχθεί ότι έχουν ή δεν έχουν φοροδοτική ικανότητα. Από εκεί και πέρα, είχαμε ορίσει κάποια κλιμάκια, αναλόγως των χρημάτων και των εισοδημάτων που απομένουν στους οφειλέτες, ώστε να πληρώνουν με ποσόστωση αντίστοιχα με τους φόρους τους... Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο από το να συστήσουμε στους ανθρώπους να πάνε στις εφορίες και να κάνουν ρύθμιση σε ό,τι αφορά τον φόρο εισοδήματος».

* Για τη μείωση του προσωπικού κατά 40% στις εφορίες και το ΣΔΟΕ:

«Οι εφορίες με το μειωμένο κατά 40% προσωπικό -λόγω της εφεδρείας και των μέτρων που εφαρμόστηκαν-, δεν μπορούν να λειτουργήσουν ούτε στο επίπεδο εξυπηρέτησης των πολιτών, αλλά ούτε και των ελέγχων και  την είσπραξη  δημοσίων εσόδων.
Όσον αφορά το ΣΔΟΕ, υπάρχουν περιπτώσεις συναδέλφων οι οποίοι αναγκάζονται να βάζουν οι ίδιοι, με δικά τους έξοδα, βενζίνη στα αυτοκίνητά τους, προκειμένου να πραγματοποιήσουν ελέγχους. Ενδεικτικά, αναφέρω ότι συνεργείο του ΣΔΟΕ πήγε στη Λευκάδα, όπου αντιμετώπισε κάτι αντίστοιχο με τα γεγονότα στην Ύδρα... Η Πολιτεία δεν βοηθάει, αλλά ούτε και η υπηρεσιακή ηγεσία, ώστε να υπάρξει καλύτερη οργάνωση υπηρεσιών».

* Για τις συνενώσεις εφοριών:
     
«Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει περίπου 49 συνενώσεις, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για συγκολλήσεις, διότι κάθε ΔΟΥ έχει τους δικούς της servers. Και  το κέντρο μηχανογράφησης, παρά τα 4 κοινοτικά πλαίσια στήριξης, δεν κατόρθωσε να συνενώσει τα αρχεία των δύο servers. Οι συνενώσεις το μόνο που προκάλεσαν είναι τεράστια ταλαιπωρία στους πολίτες για άλλη μία φορά. Δηλαδή, ένας πολίτης που υπαγόταν στη ΔΟΥ Λαυρίου και ήθελε να κάνει κάποια ρύθμιση έπρεπε να περάσει από εκεί, για να υποβάλλει το σχετικό αίτημα και μετά να πάει στη ΔΟΥ Παλλήνης, όπου έχει μεταφερθεί το δικαστικό και μετά να ξαναπάει στην εφορία Λαυρίου, προκειμένου να ολοκληρώσει την συναλλαγή. Είναι προφανές ότι με τέτοια προχειρότητα και δαιδαλώδεις διαδικασίες, οι συνενώσεις ΔΟΥ καθίστανται ανέφικτες».

* Για την οn line σύνδεση  των εφοριών:

«Είμαστε υπέρ της οργανωμένης ηλεκτρονικά ΔΟΥ, ώστε να υπάρχουν καλύτερα αποτελέσματα. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει δεσμευτεί να γίνει κάτι τέτοιο έως τις 31 Οκτωβρίου, αλλά η ημερομηνία αυτή έχει γίνει στην κυριολεξία λάστιχο. Ξεκίνησε από τον Μάρτιο, πή
Keywords
Τυχαία Θέματα