Ο Μπράιαν Μέι κατά Κάμερον

Έκκληση του κιθαρίστα των θρυλικών Queen Μπράιαν Μέι, προς τη βρετανική κυβέρνηση να εγκαταλείψει τα σχέδιά της για τη θανάτωση χιλιάδων ασβών, με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της φυματίωσης στο βοοειδή.

Ο 65χρονος μουσικός, σύμφωνα με την Telegraph, συμμετείχε σε μια πορεία που οργανώθηκε στο Γουέστμινστερ από φιλοζωική οργάνωση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη θανάτωση δύο ασβών.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως εάν οι θανατώσεις των συγκεκριμένων

ζώων που έγινε τώρα πιλοτικά αποδειχθεί επιτυχής, η κυβέρνηση θα την επεκτείνει για να αποτρέψει τη διάδοση της ασθένειας από τους ασβούς στο υπόλοιπο ζωικό βασίλειο της χώρας.

Οι επικριτές του σχεδίου της βρετανικής κυβέρνησης, ανάμεσά τους κι επιστήμονες έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι αυτή η πολιτική θα είναι αναποτελεσματική στην αντιμετώπιση της φυματίωσης.

«Η θανάτωση των ασβών θα κοστίσει πολλά χρήματα στους φορολογούμενους πολίτες», δήλωσε ο Μέι και πρόσθεσε: «Θα ήταν πολύ αγενές εκ μέρους της κυβέρνησης να ξεκινήσει τη σφαγή ενώ έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα. Είναι μια πολύ καλή στιγμή για τον κ. Κάμερον να επανεξετάσει το θέμα και να αποσύρει τα σχέδια της τερατώδους σφαγής για το δημόσιο συμφέρον».

Ακόμη, ο μουσικός τόνισε πως «στόχος μας είναι να σώσουμε τα άγρια ζώα από την κακομεταχείριση και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως αυτή η σφαγή πρόκειται να προκαλέσει έντονο πόνο σε μαζική κλίμακα στους ασβούς».

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι η σφαγή είναι απαραίτητη ως μέρος των προσπαθειών για να σταματήσει την αύξηση κρουσμάτων φυματίωσης σε γαλακτοκομικά προϊόντα και το βόειο κρέας, σε μια χώρα όπου το 2012 χάθηκαν 28.000 βοοειδή.

Αξιωματούχοι δηλώνουν πως εάν δεν ληφθούν μέτρα, η μόλυνση και το κόστος θα συνεχίσουν να αυξάνονται ραγδαία.

Μια πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι το κοινό είναι διχασμένο όσον αφορά το θέμα της σφαγής, με περίπου το ένα τρίτο (34%) αντιτίθεται στην πολιτική, και σχεδόν άλλοι τόσοι (29%) να την στηρίζουν. Το υπόλοιπο των ερωτηθέντων δεν γνώριζε ή δεν είχε άποψη για τη σφαγή.

Η British Veterinary Association, η οποία στηρίζει τη θανάτωση, προέτρεψε τους επικριτές να μην παρεμποδίζουν τα πιλοτικά προγράμματα.

Ο καθηγητής Ίαν Μπόιντ, επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του βρετανικού Υπουργείου Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων υποστήριξε ότι η σφαγή παρέχει μόνο μία από τις πολλές προσεγγίσεις για τον έλεγχο της φυματίωσης των βοοειδών.

Keywords
Τυχαία Θέματα