Ο Μπαχ υποψήφιος πρόεδρος της ΔΟΕ!

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία της ΔΟΕ στη σύνοδο της 10ης Σεπτεμβρίου, στο Μπουένος Αϊρες, ανακοίνωσε ο Τόμας Μπαχ, ο οποίος θεωρείται ως ο πιθανότερος αντικαταστάτης του Ζακ Ρογκ.

«Ενημέρωσα χθες, πρώτα τον πρόεδρο Ζακ Ρογκ και εν συνεχεία τα μέλη της ΔΟΕ για την πρόθεσή μου να θέσω υποψηφιότητα. Από τις πρώτες μου προπονήσεις ως νέος αθλητής και τον Ολυμπιακό
τίτλο στο Μόντρεαλ, ως τα τωρινά μου καθήκοντα, έχω αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής μου στον Ολυμπιακό αθλητισμό», δήλωσε ο Γερμανός «χρυσός» Ολυμπιονίκης της ξιφασκίας, το 1976. «Χάρη στις ευρείας κλίμακας αρμοδιότητες που είχα την τιμή να έχω στο Ολυμπιακό Κίνημα, γνωρίζω το μέγεθος της αποστολής ενός προέδρου της ΔΟΕ. Την ίδια στιγμή, σε όλη την επαγγελματική μου πορεία έχω κερδίσει πλούσια εμπειρία διεύθυνσης και καθοδήγησης στον αθλητισμό, τα οικονομικά, την πολιτική, το νόμο και την κοινωνία, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, γι΄ αυτό αισθάνομαι έτοιμος», πρόσθεσε.
Ο 59χρονος Μπαχ, δικηγόρος στο επάγγελμα, είναι μέλος της ΔΟΕ από το 1991 και έχει περάσει από αρκετές θέσεις ευθύνης.
Η προθεσμία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων λήγει στις 10 Ιουνίου, όμως θα πρέπει να σημειωθεί πως αν και ο Μπαχ θεωρείται φαβορί, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν κι άλλες αξιόλογες υποψηφιότητες. Μεταξύ αυτών αναμένονται εκείνες των σερ Μιανγκ (Σιγκαπούρη, αντιπρόεδρος της ΔΟΕ), Ντένις Όσβαλντ (Ελβετία) και Ρίτσαρντ Κάριον (Πουέρτο Ρίκο). Οσο για τον Ζακ Ρογκ αναμένεται να αποσυρθεί από την ηγεσία της ΔΟΕ ύστερα από 12 χρόνια θητείας.
Keywords
Τυχαία Θέματα