Η επιστροφή της Σεγκολέν

Με ένα βιβλίο που τιτλοφορείται «Αυτή η όμορφη ιδέα του θάρρους» και θα κυκλοφορήσει στη Γαλλία στις 15 Μαΐου, επιστρέφει στη δημοσιότητα η Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

Στο βιβλίο της, η πρώην διεκδικήτρια της γαλλικής προεδρίας, αναδεικνύει 15 προσωπικότητες που την ενέπνευσαν. Ανάμεσά τους ο Νέλσον Μαντέλα, ο διανοούμενος Στεφάν Χέσελ, η αδελφή Εμμανουέλα, που θεωρείται
η «Μητέρα Τερέζα» των Γάλλων, και ο Φρανσουά Μιτεράν.

«Το θάρρος του Φρανσουά Μιτεράν, συνίσταται στο γεγονός ότι, δεν αποδέχθηκε ποτέ ως οριστική μια ήττα ή μια απώλεια», γράφει στο βιβλίο της η σημερινή πρόεδρος της Τράπεζας Δημοσίων Επενδύσεων (BPI) και πρόεδρος της περιφέρειας Πουατού Σαρόντ.

«Στην πολιτική σκηνή πρέπει κανείς να επιλέξει: να ρίξει ή να ανεβάσει το επίπεδο μιας συζήτησης, να κολακεύσει το χειρότερο ή να ενθαρρύνει το βέλτιστο», γράφει χαρακτηριστικά στο βιβλίο της που χαρακτηρίζεται πολιτικό και προσωπικό ταυτόχρονα.

Γεγονός είναι, όπως σχολιάζει στη διαδικτυακή του έκδοση το περιοδικό «Le Point», πως το βιβλίο, της επιτρέπει την επιστροφή στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, την κατάλληλη στιγμή, αυτήν του αναμενόμενου ανασχηματισμού.
Keywords
Τυχαία Θέματα