Ο Ανδρέας Κόγκας στον Αθήνα 984

"Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που ταλανίζει τη χώρα μας, οι χορηγοί μας βοηθούν να κρατιόμαστε στην κορυφή'', τόνισε στον ΑΘΗΝΑ 984 και τον Επαμεινώνδα Χρήστου, ο πρόεδρος της γυναικείας ομάδας χάντμπολ ΑΣΕ ΟΡΜΗ, Ανδρέας Κόγκας.Αναλυτικά, ο Ανδρέας Κόγκας αναφέρθηκε:Στις δυσκολίες της κατάκτησης του φετινού τίτλου:
"Ήταν αρκετά δύσκολη η κατάκτηση φέτος γιατί, εκτός από την οικονομική συγκυρία
που ταλανίζει τη χώρα μας τον τελευταίο χρόνο, είχαμε μια εντελώς καινούρια ομάδα με νέα κορίτσια, νεαρές Ελληνίδες και ξένες αθλήτριες και έπρεπε να δέσουμε αγωνιστικά, κάτι που το καταφέραμε στην τελική φάση. Μετά τον Μάρτιο, η ομάδα άλλαξε πρόσωπο και έπαιξε εκπληκτικό χάντμπολ. Αυτό οφείλεται βασικά στον προπονητή της ομάδας, τον Σλοβένο Γιάνι Ιβάν Κοπ. Επίσης, είχαμε να αντιμετωπίσουμε άλλο ένα πρόβλημα που μας ταλαιπωρεί τα τελευταία χρόνια και είναι το γηπεδικό. Δυστυχώς, έκλεισε το κλειστό γυμναστήριο στην περιοχή Κουκούλι για να ανακατασκευαστεί. Έτσι, αναγκαστήκαμε να παίξουμε στο μεγάλο και αχανές "Δημήτρης Τόφαλος", το οποίο βρίσκεται και έξω από την Πάτρα και αρκετά μακριά από τη φυσική μας έδρα. Καταφέραμε όμως να ξεπεράσουμε κι αυτό το πρόβλημα και νομίζω ότι αυτό φάνηκε στην τελική φάση του πρωταθλήματος."Στο κλειδί της επιτυχίας:
"Πιστεύω απόλυτα ότι η ομάδα μας καταφέρνει να λειτουργεί εντελώς διαφορετικά από τις υπόλοιπες ομάδες στην Ελλάδα. Είναι μια ομάδα που βασίζεται σε χορηγίες. Οι οικονομικοί της πόροι προέρχονται αποκλειστικά από τους χορηγούς. Δεν στηρίζεται σε κρατικά χρήματα. Δεν τα βάζουμε καθόλου στον προϋπολογισμό μας γιατί άλλοτε τα παίρνουμε και άλλοτε όχι. Φέτος δεν πήραμε καθόλου. Οι βασικοί και μεγάλοι χορηγοί μας, οι οποίοι μας στηρίζουν τουλάχιστον δέκα χρόνια τώρα, είναι ο λόγος που η ομάδα μπορεί να κρατιέται στην κορυφή. Οι παίκτριες είναι επαγγελματίες και αμείβονται γι' αυτό που κάνουν. Για μας, είναι πάρα πολύ δύσκολο. Όλη τη μέρα ασχολούμαι όχι μόνο με το να βρεθούν χορηγοί, αλλά και με το οργανωτικό κομμάτι. Έχω την τύχη να υπάρχουν εξαιρετικοί συνεργάτες που βοηθούν την προσπάθεια της ομάδας. Ειδικά στο χορηγικό κομμάτι, η ομάδα έχει τρεις μεγάλους υποστηρικτές. Γι' αυτό, πατάμε γερά στα πόδια μας."Στους ευρωπαϊκούς στόχους της ομάδας:
"Η Ευρώπη είναι ένα πολύ δύσκολο κομμάτι. Δεν έχει να κάνει με το οικονομικό. Το χάντμπολ βρίσκεται σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη και είναι πολύ δύσκολο, όσα χρήματα και να δαπανήσουμε, να γίνουμε ανταγωνιστικοί, τουλάχιστον σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ. Σε επίπεδο άλλων ευρωπαϊκών κυπέλλων υπάρχει μια πολύ σημαντική πιθανότητα να καταφέρουμε να πλησιάσουμε αν κρατηθεί για δύο-τρία χρόνια ένας βασικός κορμός και ενισχυθούμε με κάποιες ξένες παίκτριες."
Keywords
Τυχαία Θέματα