O Γ. Σμπώκος στην Προανακριτική

Στην υπερασπιστική γραμμή που έχει χαράξει ο Α. Τσοχατζόπουλος κινήθηκε στην κατάθεση του, την Παρασκευή, ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση των υποβρυχίων, ο πρώην γενικός γραμματέας εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Γ. Σμπώκος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σμπώκος  αν και χαρακτήρισε ψευδή το χαρακτηρισμό ότι η αρχική σύμβαση ήταν λεόντειος και παράνομη, άφησε αιχμές
κατά των διαδόχων του Άκη Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο εθνικής για το θέμα των αντισταθμιστικών οφελημάτων. «Οι συμβάσεις για τα αντισταθμιστικά δεν ήταν διάτρητες , όμως είναι άλλο πράγμα αν εφαρμόστηκαν ή όχι στην συνέχεια» φέρεται να είπε ο κ. Σμπώκος  στα μέλη της επιτροπής.

Σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους ο κ. Σμπώκος δήλωσε ότι έχει πολλά στοιχεία να προσκομίσει και δήλωσε: «εγώ την μπάλα θα την παίξω στο γήπεδο και θα βάλω πολλά γκολ, δε θα παίξω εκεί που θέλουν κάποιοι άλλοι».
Στην Επιτροπή κατέθεσε και ο υποναύαρχος Νίκος Κρυονερίτης που επί σειρά ετών διετέλεσε υπασπιστής του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ένα άλλος βασικός μάρτυρας ο Μιχάλης Ματαντός, που είχε επανακληθεί να καταθέσει, έστειλε υπόμνημα μέσω του δικηγόρου του, στο οποίο αναφέρει ότι είναι Βρετανός υπήκοος και μόνιμος κάτοικος Λονδίνου ενώ θυμίζει ότι τρεις φορές τον Οκτώβριο του 2010 είχε καταθέσει στις Γερμανικές Εισαγγελικές αρχές. Η συνεδρίαση της Επιτροπής θα συνεχιστεί τη Δευτέρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα