Ο Αν. Ρουπακιώτης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, μίλησε στις 28/9 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

Δημοσιογράφος: Η δημοσιοποίηση της λίστας αφήνει μια άσχημη γεύση συνολικότερα και για εμάς τους δημοσιογράφους αλλά και τους πολιτικούς τελικά.

Αν. Ρουπακιώτης: «Και ως νομικός αλλά και ως υπουργός Δικαιοσύνης, είμαι υποχρεωμένος στην πράξη να υπερασπιστώ το τεκμήριο αθωότητας. Δηλαδή να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία σε βάθος και σε έκταση, ώστε να φτάσουμε σε πολύ σύντομο χρονικό σημείο σε ένα δικαιοδοτικό αποτέλεσμα

που θα πείθει. Αυτό το χρέος έχουν και οι αρμόδιοι εισαγγελείς και οι δικαστικές αρχές. Ακόμη και στην "ανάπηρη" δημοκρατία μας, ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν δικαιούται να παρεμβαίνει, ούτε να σηκώνει το τηλέφωνο. Και το εννοώ αυτό».

Σε άλλο σημείο είπε: «Κανείς δεν μπορεί να φτιάξει ούτε ειρηνοδικεία σε τρεις μήνες, ούτε να βρει δικαστές, ούτε να βρει δικαστικούς υπαλλήλους. Έχουν αποψιλωθεί  όλες οι υπηρεσίες. Εδώ παλεύουν οι οικονομικοί εισαγγελείς και δεν έχουν δικαστικό υπάλληλο. Ζητάνε δικαστικούς υπαλλήλους και ψάχνουμε να βρούμε. Ζητάτε να βγάλουμε αποφάσεις γρήγορα, ωστόσο με τα μέτρα που έχουν ληφθεί, έχουν αποψιλωθεί οι δικαστικές υπηρεσίες, έτσι ώστε να μην υπάρχουν δικαστικοί υπάλληλοι. Στην Ευρώπη, η αναλογία δικαστή με υπαλλήλους είναι ένας δικαστής προς πέντε υπαλλήλους. Εδώ είμαστε ένας δικαστής προς 0,9 υπαλλήλους... Γίνεται μια υπερπροσπάθεια για να έχουμε γρήγορο αποτέλεσμα όσον αφορά σε υποθέσεις για τις οποίες αγωνιά ή ενδιαφέρεται η κοινωνία. Δώστε μας λίγο χρόνο».

Δημοσιογράφος: Το πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζετε, πότε θα το δούμε στη Βουλή;

Α. Ρουπακιώτης: «Ήδη έχει προωθηθεί στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης και την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή. Ήταν αυτό που κάναμε το καλοκαίρι. Με πολλές σημαντικές ρυθμίσεις όχι μόνο για τα σωφρονιστικά, για τις φυλακές και τα δικαστήρια, αλλά και για άλλα ζητήματα που αφορούν τις βιοτικές ανάγκες των πολιτών, την ανάπτυξη της χώρας, την καταπολέμηση της διαφθοράς και πιστεύω ότι αυτό θα προωθηθεί πάρα πολύ σύντομα».

* Για την αντίδραση του κ. Μεϊμαράκη:

«Μένω στην ανθρώπινη διάσταση και στον ανθρώπινο πόνο που μπορεί να προκαλέσει μια τέτοια προβολή, για κάθε άνθρωπο, πολύ περισσότερο για τον τρίτο στη σειρά πολιτειακό παράγοντα. Επιτρέψτε μου να μην σχολιάσω άλλα στοιχεία, δε δικαιούμαι και δεν δύναμαι. Θα πω όμως ότι "ας δούμε και τον άνθρωπο"».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα