Ο Α. Παπαδόπουλος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, μέλος της κεντρικής επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, μίλησε στις 17/2 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και την Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την υποψηφιότητα του Π. Σκοτινιώτη στον δήμο Βόλου:

«Θεωρώ αυτονόητο ότι πρέπει η Δημοκρατική Αριστερά να στηρίξει έναν πολύ πετυχημένο δήμαρχο, όπως είναι ο κ. Σκοτινιώτης. Είναι αδιανόητο να μην στηριχθεί, να μην ανανεώσει η Δημοκρατική Αριστερά την στήριξή της στον συγκεκριμένο δήμαρχο».

Δημοσιογράφος:
Είναι ακόμα σε επίπεδο νομαρχιακής επιτροπής και όχι κεντρικής επιλογής;

Α. Παπαδόπουλος: «Δεν έχει γίνει κάποια κεντρική συζήτηση. Το Σάββατο έχουμε κεντρική επιτροπή και φαντάζομαι θα τεθεί από πολλούς αυτό το θέμα. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί η στήριξη, ίσως στον καλύτερο δήμαρχο που είχε τα τελευταία χρόνια η Αθήνα, τον κ. Καμίνη, το ίδιο πρέπει να γίνει και με τον κ. Μπουτάρη. Αλλά θεωρώ αυτονόητο ότι η Δημοκρατική Αριστερά, έστω κεντρικά, θα επιλέξει να στηρίξει τον κ. Σκοτινιώτη. Είναι αδιανόητο να μην συμβεί αυτό. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει συμβεί, φαντάζομαι ότι κάποια πρόσωπα από το παρελθόν έχουν μπει εσχάτως στην Δημοκρατική Αριστερά και προσπαθούν να αλλάξουν συσχετισμούς. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει γίνει».

Δημοσιογράφος: Σε κεντρικό επίπεδο;

Α. Παπαδόπουλος: «Όχι, φαντάζομαι σε τοπικό επίπεδο. Διάφοροι παραγονταίοι που περιφέρονται από κόμμα σε κόμμα και νομίζουν ότι έτσι εξυπηρετούν τα προσωπικά τους σχέδια».

Δημοσιογράφος: Φωτογραφίζετε τον κ. Παπατόλια;

Α. Παπαδόπουλος: «Δεν ξέρω τι έχει συμβεί, ούτε αν θέλει να κατέβει ο κ. Παπατόλιας... Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να στηριχθεί ο κ. Σκοτινιώτης και η κίνηση των 5 δημάρχων».

* Για το ευρωψηφοδέλτιο της κίνησης των 58:

«Εγώ, σε ανύποπτο χρόνο, πριν ένα μήνα, βλέποντας ότι η Δημοκρατική Αριστερά δεν ανταποκρίνεται θετικά -παρά τις πιέσεις που ασκήσαμε ως μειοψηφία-, είχαμε πει ότι ίσως θα πρέπει να μην εκβιαστεί αυτή η ιστορία. Δηλαδή, θα είναι πολύ καλύτερο να γίνει σωστά, έστω μετά τις ευρωεκλογές. Επειδή υποχρεωτικά ο χώρος θα πορευτεί σε ένα βάθος χρόνου ενιαίος, δεν θα έχει την πολυτέλεια της πολυδιάσπασης, τουλάχιστον να μην εκβιαστούν καταστάσεις. Αυτό που θα έλεγα είναι εάν δουν οι άνθρωποι -κατά την γνώμη μου-, ότι δεν βγαίνει, να μην πιεστούν να κάνουν ένα ψηφοδέλτιο με την πίεση μιας εκλογικής αναμέτρησης, απλώς και μόνο για να γίνει. Οι ευρωεκλογές είναι μια πρώτη μάχη. Νομίζω το κρίσιμο είναι η επόμενη ημέρα».

* Για ενδεχόμενες εθνικές εκλογές:

«Νομίζω ότι αν προκληθούν εθνικές εκλογές θα είναι από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, όχι όμως από τις περιφέρειες. Θεωρώ ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. -και ρισκάρω την εκτίμηση-, με το ζόρι να πάρει μια περιφέρεια και αν. Άρα δεν ξέρω αν οι εντυπώσεις θα παιχτούν στις περιφέρειες ή τις ευρωεκλογές. Πάντως αν είναι από τις ευρωεκλογές, μπορεί να προκύψουν εθνικές εκλογές από το αποτέλεσμά τους».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα