Ντράγκι: Η ΕΚΤ θα προστατεύσει το ευρώ

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi, υποσχέθηκε σήμερα να κάνει οτιδήποτε είναι αναγκαίο για να προστατέψει την ευρωζώνη από την κατάρρευση, συμπεριλαμβανομένης και της αντιμετώπισης των αδικαιολόγητα υψηλού κόστους δανεισμού για τα κράτη. «Η ΕΚΤ, εντός των αρμοδιοτήτων της, θα κάνει οτιδήποτε χρειαστεί για να προστατέψει το ευρώ. Και πιστέψτε με, θα είναι αρκετό», δήλωσε
μιλώντας σε επενδυτικό συνέδριο στο Λονδίνο. Πρόσθεσε ακόμη πως η ευρωζώνη είναι πολύ πιο ισχυρή από ό,τι αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι, προσθέτοντας ότι η ευρωζώνη έχει έλλειμμα και χρέος πολύ μικρότερο από αυτό των Ηνωμένων Πολιτειών.Μάλιστα, επισήμανε πως η κοινωνική συνοχή στην ευρωζώνη είναι ισχυρότερη από οπουδήποτε αλλού παγκοσμίως, και υπογράμμισε ότι οι χώρες της ευρωζώνης έχουν κάνει μεγάλη πρόοδο, καθώς και ότι η τελευταία σύνοδος της ΕΕ ήταν μεγάλη επιτυχία.

Όπως πρόσθεσε ακόμη, τα τείχη προστασίας της ευρωζώνης είναι έτοιμα να εργαστούν καλύτερα από ό,τι στο παρελθόν, επισημαίνοντας ότι το πολιτικό κεφάλαιο που έχει επενδυθεί στο ευρώ δεν θα πρέπει να υποτιμάται.

Διεμήνυσε ακόμη ότι το ευρώ είναι μη αναστρέψιμο, ενώ τόνισε ότι η ρευστότητα δεν μπορεί να ρεύσει, εξαιτίας των εθνικών εποπτικών οργάνων, τα οποία συνολικά, είχαν κάνει λάθη.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι θα έρθει παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και ότι η ΕΚΤ θέλει να σπάσει το δεσμό μεταξύ τραπεζών και εθνικών κυβερνήσεων.
Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα