Νέος κύκλος προκλήσεων

Τουρκικά πολεμικά πλοία με τη συνοδεία μαχητικών αεροσκαφών, έκαναν αισθητή την παρουσία τους στις Κυκλάδες. Τα τουρκικά πολεμικά πλοία παραβίασαν τα όρια των χωρικών μας υδάτων προσεγγίζοντας τις ακτές ελληνικών νησιών, ενώ την ίδια ώρα τουρκικά μαχητικά προέβαιναν σε δεκάδες παραβιάσεις του Εθνικού μας εναερίου χώρου.
Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ: "Την Δευτέρα 26 Μαΐου τα εξής πλοία του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού: "KEMAL REIS", "MELΤEM", "ΙΜΒΑΤ", "RUZGAR", και

"FIRTINA", τα οποία συμμετέχουν στην άσκηση "BEYAZ FIRTINA 2014" κινήθηκαν εκτός των δεσμευμένων περιοχών της άσκησης, και εισήλθαν εντός Ελληνικών Χωρικών Υδάτων στην περιοχή των Κυκλάδων. Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και αεροσκάφη της ΠΑ παρακολούθησαν τα τουρκικά πλοία, καθόλη τη διάρκεια του πλου τους".

Επίσης, σύμφωνα με άλλη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, 16 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, και δυο F-16 οπλισμένα με πυραύλους αέρος-αέρος, προέβησαν σε 42 παραβιάσεις του Εθνικού μας εναερίου χώρου στο κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, τα οποία αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη. Στο Αιγαίο επικρατεί ένταση και καταγράφεται αυξημένη παρουσία στρατιωτικών μέσων. Η κατάσταση δεν αναμένεται να βελτιωθεί μέχρι και την Παρασκευή, οπότε και ολοκληρώνονται οι ασκήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο.

Χρήστος Καπούτσης

Keywords
Τυχαία Θέματα