«Ευρωπαϊκή έκθεση για τα ναρκωτικά 2014»

Την «Ευρωπαϊκή έκθεση για τα ναρκωτικά 2014», την ετήσια επισκόπηση της κατάστασης των ναρκωτικών στην Ευρώπη παρουσιάζει σήμερα ο οργανισμός της ΕΕ για τα ναρκωτικά (EMCDDA) σε ένα πολύγλωσσο, πολυμεσικό ενημερωτικό πακέτο που ρίχνει φως στο ταχέως μεταβαλλόμενο στις μέρες μας φαινόμενο των ναρκωτικών.

Στην Αθήνα η παρουσίαση της έκθεσης θα γίνει στις 12.00 στην αίθουσα Τελετών του υπουργείου Υγείας, Αριστοτέλους 17, από τον Συντονιστή των Εθνικών Κέντρων του

δικτύου REITOX του EMCDDA, κο Alexis Goosdeel.

Η έκθεση συνοψίζει τις πιο πρόσφατες τάσεις στο σύνολο των 28 κρατών μελών της ΕΕ, την Τουρκία και τη Νορβηγία. Σε αυτή την υψηλού επιπέδου ανάλυση διερευνώνται θέματα όπως η προσφορά ναρκωτικών, η χρήση ναρκωτικών και τα προβλήματα που συνδέονται με αυτήν, οι τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων υγείας και των κοινωνικών προβλημάτων των χρηστών, καθώς και οι πολιτικές για τα ναρκωτικά.

Η έκθεση συνοδεύεται από τις Προοπτικές για τα ναρκωτικά (Perspectives on drugs/PODs), επιγραμμικές διαδραστικές εις βάθος αναλύσεις έξι επίκαιρων θεμάτων (μεταξύ αυτών οι αγορές κάνναβης στην Ευρώπη και η θεραπεία απεξάρτησης μέσω διαδικτύου).

Το ενημερωτικό πακέτο συμπληρώνεται με την Ευρωπαϊκή έκθεση για τα ναρκωτικά: δεδομένα και στατιστικά στοιχεία (European Drug Report: Data and statistics) και τις Επισκοπήσεις ανά χώρα (Country overviews), στις οποίες παρουσιάζονται εθνικά στοιχεία και αναλύσεις.

Έκδοση για φορητό Η/Υ τύπου tablet, περιλαμβανομένων των διαδραστικών χαρτών και των διαγραμμάτων, θα διατίθεται στην αγγλική γλώσσα. Θα διατίθεται επίσης και οπτικοακουστικό υλικό.

Για περισσότερες πληροφορίες, βλ. www.emcdda.europa.eu/edr2014

Ημερομηνία δημοσίευσης: Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Ώρα: 10:00 ώρα Δυτικής Ευρώπης (Λισαβόνας) (11:00 ώρα Κεντρικής Ευρώπης)

Χώρος διεξαγωγής συνέντευξης τύπου: EMCDDA, Cais do Sodré, 1249-289, Λισαβόνα

Συνεντεύξεις: Εκπρόσωποι του EMCDDA θα βρίσκονται στη διάθεση των δημοσιογράφων την ημέρα της δημοσίευσης στη Λισαβόνα για να απαντήσουν σε ερωτήσεις. Σε ολόκληρη την Ευρώπη, το προσωπικό των εθνικών σημείων επαφής του δικτύου Reitox θα απαντά σε ερωτήσεις που αφορούν συγκεκριμένες χώρες (για αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με τις συνεντεύξεις, βλ. τον παραπάνω σύνδεσμο)
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

twitter.com/emcdda

www.facebook.com/emcdda
Για ενημέρωση μέσω RSS εγγραφείτε στο: www.emcdda.europa.eu/rss
Keywords
Τυχαία Θέματα