Νέο «κούρεμα» βλέπει το Reuters

Σχέδιο για νέο «κούρεμα» που θα κυμαίνεται από 70 έως και 100 δισεκατομμυρία ευρώ, επεξεργάζονται ευρωπαίοι αξιωματούχοι, σύμφωνα με το Reuters. Το νέο «κούρεμα» θα αποσκοπεί στο να γίνει το χρέος βιώσιμο φτάνοντας στο 100% του ΑΕΠ. Την ίδια ώρα η Γερμανία επαναλαμβάνει, ενόψει της συνάντησης Μέρκελ
- Σαμαρά στις 24 Αυγούστου, ότι η όποια απόφαση για επιμήκυνση θα ληφθεί μετά την έκθεση της τρόικας. Προλαμβάνοντας το ελληνικό αίτημα για επιμήκυνση του οικονομικού προγράμματος, που -σύμφωνα με τους Financial Times- αναμένεται να διατυπώσει την ερχόμενη εβδομάδα στην καγκελάριο ο Αντώνης Σαμαράς, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως η κ. Μέρκελ «παραμένει προσηλωμένη στην ισχύουσα συμφωνία όσον αφορά τις υποχρεώσεις της Ελλάδας για τις μεταρρυθμίσεις», ενώ πρόσθεσε ότι η όποια απόφαση θα ληφθεί μετά την έκθεση της τρόικας.

Kάλεσμα στους Γερμανούς πολιτικούς «να σταματήσει επιτέλους η ρητορική εναντίον της Ελλάδας» επειδή «η Ευρώπη χρωστά πολλά σε αυτή τη χώρα, σε αυτό το λαό», απηύθυνε ο τέως καγκελάριος, Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει, καθώς ούτε η ευρωζώνη ούτε το ΔΝΤ μπορούν να θυσιάσουν την αξιοπιστία τους προσφέροντας νέα βοήθεια, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Keywords
Τυχαία Θέματα