Νέο για τους Παλαιστίνιους

Παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου και με αναφορές στον αγώνα κατά της ισραηλινής κατοχής και υπέρ της ανακήρυξης ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, εγκαινιάστηκε χτες το βράδυ η νέα έδρα της Παλαιστινιακής Παροικίας της Ελλάδας στο Χαλάνδρι. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ,
του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ, εκπρόσωποι του συνδικαλιστικού κινήματος, ο Λάκης Χαλκιάς, ο συντονιστής της καμπάνιας «'Ενα καράβι για τη Γάζα» Βαγγέλης Πισσίας, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος κ.α.

Ο επικεφαλής της Παροικίας Σαμίχ Ιχμέφ υπογράμμισε τους στενούς δεσμούς Παλαιστινίων και Ελλήνων και ευχαρίστησε θερμά τον ελληνικό λαό και την ελληνική κυβέρνηση για την ψήφο της στον ΟΗΕ υπέρ της απόδοσης στους Παλαστίνιους καθεστώτος κράτους-παρατηρητή. Ο κ. Ιχμέφ καταδίκασε έντονα τη συνέχιση της κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών, τις απελάσεις Παλαιστινίων από την πατρίδα τους και την επέκταση των εποικισμών, ενέργειες που παραβιάζουν κατάφωρα, όπως είπε, το διεθνές δίκαιο. Ο πρόεδρος των Παλαιστινίων της Ελλάδας τόνισε επίσης ότι οι Παλαιστίνιοι συνεχίζουν τον αγώνα για την ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με έδρα την Ιερουσαλήμ, την επιστροφή των προσφύγων και την απελευθέρωση των κρατουμένων Παλαιστινίων.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε τη σημασία εφαρμογής του διεθνές δικαίου τόσο στο κυπριακό, όσο και στο παλαιστινιακό. Χαιρέτισε στην απόκτηση της νέας έδρας της Παλαιστινιακής Παροικίας, την πραγματοποίηση του ονείρου των Παλαιστινίων και υπενθύμισε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα ειρήνης και σταθερότητας για την ευρύτερη γειτονιά της, που είναι και η Μέση Ανατολή.

Όταν έλθει η ώρα της δίκαιης λύσης του παλαιστινιακού, αυτό θα οδηγήσει σε ειρήνη και την ευρύτερη περιοχή, υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος, υποσχόμενος ότι η Ελλάδα θα μείνει στο πλευρό των Παλαιστινίων μέχρι την τελική δικαίωση και ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα