Νεκρός ο σέρφερ Αλμπέρτο Μενεγκάτι

O πρωταθλητής γουίντσέρφινγκ, Αλμπέρτο Μενεγκάτι πέθανε λίγο πρίν κλείσει τα 30 του χρόνια (5 Απρίλη). Βρέθηκε νεκρός από συναθλητές του, στο διαμέρισμά του στην Τενερίφη, όταν άρχισαν να ανησυχούν επειδή δεν εμφανίστηκε για την καθημερινή του προπόνηση στην παραλία.

Το σώμα του Aλμπέρτο βρέθηκε ξαπλωμένο στο κρεβάτι στην ίδια θέση στην οποία είχε αποκοιμηθεί το βράδυ, χωρίς οποιαδήποτε σημάδια της βίας. Η αυτοψία θα καθορίσει τα ακριβή αιτία του θανάτου ενώ το σώμα του Ιταλού σέρφερ θα «επιστρέψει» στην πατρίδα του στο Τόρμπολε όπου οι φίλοι και η

οικογένειά του θα του πουν το τελευταίο αντίο.

«Ο Αλμπέρτο μας άφησε. Και άφησε ένα κενό στους φίλους του, στην ομάδα του, σε όλους εμάς που κάναμε γουίντσερφ μαζί. Το γουίντσερφινγκ έχασε ένα παγκόσμιο ταλέντο, έναν γεννημένο πρωταθλητή. Η Ιταλία έχασε έναν ήρωα», έγραψε ο χορηγός του Μενεγκάτι.


«Είχαμε το ίδιο όνειρο να ανέβουμε στο βάθρο PWA, και μαζί είχαμε καταφέρει να επιτύχουν αυτό το στόχο. Μας έκανε να κλάψουμε για την πρώτη του νίκη, μας έδωσε συναισθήματα που μόνο ένας πραγματικός πρωταθλητής μπορεί να δώσει. Μας έκανε υπερήφανους και μας έδωσε λόγους να ονειρευόμαστε περισσότερο, μας παρακίνησε να κάνουμε κάτι καλύτερο».

Ο Αλμπέρτο Μενεγκάτι προετοιμαζόταν για την μεγάλη επιστροφή στον πρωταθλητισμό αφού είχε αποφασίσει τον περασμένο Ιούλιο να σταματήσει για να θεραπεύσει κάποια σωματικά προβλήματα.

Ξεκίνησε το γουίντσέρφινγκ όταν ήταν μόλις 13 ετών και πέντε χρόνια αργότερα κέρδισε τις την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νέων.

Keywords
Τυχαία Θέματα