Νέα σύσκεψη την Τετάρτη

Την Τετάρτη θα συναντηθούνεκ νέου στο Μέγαρο Μαξίμου οι τρειςαρχηγοί των κομμάτων της συγκυβέρνησης,προκειμένου -όπως τόνισε ο ΕυάγγελοςΒενιζέλος μετά τη σημερινή συνάντηση-η κυβέρνηση να «ερμηνεύσει σωστά» τηναπόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείαςγια την ΕΡΤ. Ανοιχτά είναι τα θέματα τουανασχηματισμού, του συντονισμού τουκυβερνητικού έργου, καθώς και τηςενδεχόμενης συμμετοχής των κ.κ. Βενιζέλουκαι Κουβέλη στην κυβέρνηση.

Μείζον θέμα είναι να συνεχιστούν οι ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις που

η κυβέρνηση τόλμησε, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Ησυζήτηση θα συνεχιστεί την Τετάρτη»,τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τησύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Βασικόθέμα, είπε, είναι η κυβέρνηση να λειτουργείως μια πραγματική κυβέρνηση συνεργασίαςκαι όχι ως μονοκομματική που απλάανέχεται τους άλλους.

Σύμφωναμε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, οι κυβερνητικοίεταίροι πρέπει να λύσουν τα προβλήματαδημοκρατίας και συνταγματικής τάξηςμε αφορμή την ΕΡΤ. Η απόφαση του ΣτΕεπιτάσσεται να ληφθούν μέτρα για ναεπαναληφθεί η λειτουργία της δημόσιαςτηλεόρασης.

«Είμαστευπέρ της ριζικής μεταρρύθμισης αλλά μεβάση το θεσμικό πλαίσιο από τη Βουλή»,τόνισε.

Ηαπόφαση του ΣτΕ επιτάσσεται να ληφθούνμέτρα για να επαναληφθεί η λειτουργίατης δημόσιας τηλεόρασης.

Κανείςδεν μπορεί να φιμώσει την ΕΡΤ. Η χώραέχει επείγουσα ανάγκη από μεταρρυθμίσεις,πραγματικές μεταρρυθμίσεις.

«Αναμένουμεχωρίς καθυστέρηση όλες οι συχνότητεςτης ΕΡΤ να βγουν σε λίγη ώρα στον αέρα,είναι δικαίωμα του Έλληνα πολίτη στηνμόρφωση, στον πολιτισμό και στηνενημέρωση», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ,Φώτης Κουβέλης

Μεβάση την απόφαση αυτή οφείλει οπρωθυπουργός να θέσει αμέσως σε κίνησησυνολικά τη λειτουργία της ΕΡΤ και μετάνα γίνουν οι αναδιαρθρώσεις και οεξορθολογισμός συμπλήρωσε ο κ Κουβέλης,υπογραμμίζοντας ότι η ΔΗΜΑΡ είναιεπισπεύδουσα δύναμη για τις μεταρρυθμίσεις.

Τέλος,διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεν μπορείνα λειτουργεί με μονομέρεια και ότισυζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούντη συλλειτουργία των 3 κομμάτων.

«Η απόφαση του ΣτΕ βάζει φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης και την υποχρεώνει στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ, η οποία οφείλει να γίνει με βάση το καθεστώς που ίσχυε πριν την κατάθεση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και με το σύνολο των εργαζομένων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Στο θέατρο της Δευτέρας έπεσε η αυλαία. Η τραγωδία του ελληνικού λαού συνεχίζεται. Ο θεατρικός επιχειρηματίας κ. Σόιμπλε έρχεται να δώσει εντολές στους κομπάρσους της Ελληνικής Δημοκρατίας». Αυτό ήταν το σχόλιο του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου για την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών και τα αποτελέσματά της.

Ο κ.Καμμένος από τη Σάμο όπου περιοδεύει, είπε ότι το κόμμα του είναι έτοιμο «και απέναντι».

Σύμφωνα με τον κ.Καμμένο «τα όνειρα θερινής νυκτός της Πολιτικής Άνοιξης του κ. Σαμαρά τελείωσαν και με δικαστική βούλα».

Keywords
Τυχαία Θέματα