Νέα πρόκληση της Χρυσής Αυγής

Νέαπρόκληση της Χρυσής Αυγής στη βουλή, μεαφορμή την ημέρα μνήμης για τη γενοκτονίατων Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Οκοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματοςΧρήστος Παππάς, χαρακτήρισε τουρκο-προσκυνημένους τους Έλληνες μουσουλμάνουςβουλευτές που παρέστησαν στα εγκαίνιατου μουσείου για τον Κεμάλ Ατατούρκ στηΘεσσαλονίκη. Έντονα αντέδρασε ο προεδρεύωνΧρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος κάλεσετον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο

της ΧΑνα συναινέσει στη διαγραφή τωνσυγκεκριμένων υβριστικών φράσεων.

«Δενσυναινώ» είπε ο Χρήστος Παππάς, κάτι πουανάγκασε τον κ. Μαρκογιαννάκη, κάνονταςχρήση του σχετικού άρθρου του κανονισμούτης βουλής, να διαγράψει με ευθύνη τουπροεδρείου τις συγκεκριμένες αναφορές,λέγοντας ότι εδώ είναι κοινοβούλιο καιη ευπρέπεια και ο σεβασμός πρέπει νακυριαρχούν στις τοποθετήσεις.

Παρεμβαίνονταςο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος τουΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, τόνισεότι δεν δεχόμαστε μαθήματα πατριωτισμού,πόσο δε μάλλον απο υμνητές του Χίτλερκαι ζήτησε να εξεταστεί το όλο θέμα τωνπροκλητικών - όπως είπε- ύβρεων από τηνδιάσκεψη των προέδρων της βουλής.

«Ανοησίες»χαρακτήρισε τα περί υμνητών του Χίτλερ-που αποδίδονται στη Χ.Α- ο εκπρόσωποςΤύπου του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης,επιμένοντας ότι πρέπει να φύγουν απότην Ελλάδα όσοι επιθυμούν να προσφωνούνΙνσταμπούλτηνΚωνσταντινούπολη.

Keywords
Τυχαία Θέματα