Νέα δοκιμασία για την Κεφαλονιά

Η νέα ισχυρή δόνηση, που χτύπησε τα ξημερώματα την Κεφαλονιά, προκάλεσε μετασεισμούς και στους επιστήμονες, τόσο για το μέγεθός της, με τις εκτιμήσεις να τη φέρουν μεταξύ 5,7 και 6,1, αλλά και για το αν πρόκειται για μετασεισμό ή για νέα ενεργοποίηση του ρήγματος. Οι κάτοικοι παραμένουν έξω από τα σπίτια τους έχοντας να αντιμετωπίσουν και τον κακό καιρό που θα διατηρηθεί έως την Τετάρτη. Δεκαέξι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί ελαφρά, οι περισσότερες

ζημιές παρατηρούνται στο Ληξούρι, όπου αδύνατη παραμένει η προσέγγιση στο λιμάνι, ενώ τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά έως την Τετάρτη.

Η Κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο «Δευκαλίων», ενώ στο νησί βρίσκονται κυβερνητικά κλιμάκια, μαζί με τον γενικό γραμματέα πολιτικής προστασίας, που θα εγκατασταθεί εκεί μέχρι νεωτέρας, ενώ σπεύδει και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος.

«Ξεκινάμε πάλι από το μηδέν όσον αφορά τους ελέγχους των κτιρίων, μετά και τον σημερινό σεισμό» τόνισε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κεφαλονιάς Σταύρος Τραυλός μιλώντας στην Καλλιόπη Ασλανίδου. Ο κ. Τραυλός πρόσθεσε ότι «είχαν ελεγχθεί 1.600 κτίρια από τα οποία τα μισά είχαν προβλήματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα