Νέα διαμάχη με αφορμή το Die Linke

«Το γερμανικό κόμμα Die Linke υπερασπίζεται τα συμφέροντα του ελληνικού λαού καλύτερα από τους Έλληνες υποτακτικούς της κ. Μέρκελ», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στην σχετική ανακοίνωση της ΝΔ.

Όπως αναφερόταν στην ανακοίνωση του κόμματος της ΝΔ, το Die Linke ζητά την επιβολή εφάπαξ κεφαλαιακού φόρου για τους Έλληνες: "Αυτοί είναι οι περιθωριακοί σύμμαχοι του κ. Τσίπρα, που καταψήφισαν τη βοήθεια προς την χώρα μας και απέρριψαν την ελάφρυνση του

Ελληνικού χρέους. Κάθε μέρα που περνά, ο Ελληνικός λαός θα μαθαίνει ποιοι είναι οι φίλοι του κ. Τσίπρα στην Ευρώπη, οι οποίοι βρίσκονται μονίμως απέναντι από τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού..." σημειωνόταν στην ανακοίνωση της ΝΔ.

Στην απάντησή του, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι το γερμανικό κόμμα καταγγέλλει την αφαίμαξη των εργαζομένων για τη σωτηρία των τραπεζών και της ολιγαρχίας και προτείνει να φορολογηθούν οι πλούσιοι και όχι οι φτωχοί Έλληνες. Πρόκειται εξάλλου, προσθέτει, για το ίδιο κόμμα που έκανε επερώτηση στο γερμανικό κοινοβούλιο σχετικά με το ζήτημα των αποζημιώσεων και των επανορθώσεων της Γερμανίας προς την Ελλάδα, τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα. Αλήθεια, με αυτό το θέμα σκοπεύει κάποια στιγμή να ασχοληθεί ο πρωθυπουργός; ρωτά τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα