Δύο πρόσωπα υπό κράτηση για τα 3,5 κιλά κοκαΐνης

15:19 3/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Διάταγμα κράτησης 8 ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 63χρονου Ευρωπαίου πολίτη και 23χρονου Ε/κ, σε σχέση με τον εντοπισμό ταξιδιωτικής τσάντας που περιείχε 3,5 κιλά κοκαΐνη.

Ο 63χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθηκε χθες το μεσημέρι στη Λινόπετρα, μετά από πληροφορία για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, ενώ ανακρινόμενος φέρεται να παραδέχθηκε ότι έφτασε στο νησί την 1η Φεβρουαρίου, φέρνοντας μαζί του τα ναρκωτικά και ενεργώντας υπό τις οδηγίες κάποιων προσώπων, τα παρέδωσε σε Ελληνοκύπριο, λίγο πριν την άφιξη

των ανδρών της ΥΚΑΝ.

Στην κατοχή του 63χρονου εντοπίστηκε, μεταξύ άλλων, χρηματικό ποσό 900 περίπου ευρώ, το οποίο εξετάζεται κατά πόσο σχετίζεται με την αγοραπωλησία των ναρκωτικών, αλλά κι ένα σημείωμα με μια οδό, στην οποία θα έπρεπε να μεταβεί για να παραδώσει τη βαλίτσα. Ωστόσο, όπως ανέφερε στους αστυνομικούς ανακριτές, δεν μπορούσε να εντοπίσει τη συγκεκριμένη οδό, γι αυτό έλαβε νέες οδηγίες και μετέβη στο σημείο, όπου εντοπίστηκε να περιφέρεται.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του 23χρονου Ε/κ, ο οποίος είχε απασχολήσει στο παρελθόν την αστυνομία με παρόμοιες υποθέσεις, καθώς υποστατικό που διατηρεί βρίσκεται στην ίδια διεύθυνση με το σημείωμα που βρέθηκε στην κατοχή του 63χρονου. Ο νεαρός αρνείται να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερωτήσεις των αστυνομικών ανακριτών.

Δεν αποκλείεται η αστυνομία να προχωρήσει στη σύλληψη και άλλων προσώπων και συγκεκριμένα του ατόμου που παρέλαβε τα ναρκωτικά από τον 63χρονο και τα οποία εντοπίστηκαν κρυμμένα σε ανοικτό χώρο, κάτω από κλαδιά.

Εξάλλου, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού οδηγήθηκε σήμερα και ο 38χρονος που συνελήφθηκε ως ύποπτος για την υπόθεση απόπειρας φόνου και ληστείας 48χρονου ιδιοκτήτη σουβλατζίδικου, που σημειώθηκε χθες τα μεσάνυχτα. Το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της αστυνομίας για κράτηση του υπόπτου για 8 ημέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα