Να σπάσει την κατάρα

Να δώσει τέλος στην κατηφόρα των 11 αγώνων χωρίς νίκη θέλει σήμερα η Εθνική Ελλάδας, η οποία αντιμετωπίζει στο Μπέλφαστ την πρωτοπόρο του ομίλου, Βόρειο Ιρλανδία για την 9η αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Euro 2016 στις 21:45, ΕΡΤ1, OTE Sport 1.

Η τελευταία νίκη της «γαλανόλευκης» ήταν στο Μουντιάλ

της Βραζιλίας, όταν είχε επικρατήσει της Ακτής Ελεφαντοστού και είχε προκριθεί στους «8» της διοργάνωσης και στη συνέχεια αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Κόστα Ρίκα. Από τότε έπεσε το...σκοτάδι της κατρακύλας με την γαλανόλευκη να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Χαρακτηριστικό του κακού κλίματος που επικρατεί εδώ και καιρό στην ομάδα το χθεσινό ξέσπασμα από τον Βαγγέλη Μόρα, ο οποίος τόνισε στη συνέντευξη Τύπου πως: «Πόσο πιο χαλιά μπορούμε να πάμε; Να αποδείξουμε στους εαυτούς μας και στον αγνό φίλαθλο. Θα αποδείξω το 200%. Δεν θέλω να γελοιοποιούμαι άλλο. Ας σταματήσουμε τις ειρωνείες».

Ο Κώστας Τσάνας αναμένεται να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Καρνέζη, ο οποίος μπροστά του - από δεξιά προς αριστερά - θα έχει τους Τοροσίδη, Παπασταθόπουλο, Μόρα και Χολέμπας. Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Τζιόλης, με εσωτερικούς μέσους τον Σάμαρη και τον Κονέ. Την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελέσουν ο Φορτούνης, ο Καρέλης και στην κορυφή ο Μήτρογλου. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Καπίνο, Βελλίδης, βύντρα, Σταφυλίδης, Τζανετόπουλος, Κίτσιου, Πέλκας, Ταχτσίδης, Μάνταλος και Αραβίδης. Τιμωρημένος είναι ο Μανωλάς, ενώ αποκλείστηκε την τελευταία στιγμή ο Κυριάκος Παπαδόπουλος.

Από την πλευρά του, ο Μάικλ Ο' Νιλ θα παρατάξει με σύστημα 4-1-4-1 τη Βόρειο Ιρλανδία. Η πιθανότερη ενδεκάδα θα αποτελείται από τους Μακ Γκόβερν, Χιουζ, Μπρουντ,Μακ Όλεϊ, Κάτσκαρτ, Μακ Ναϊρ, Ντάλας, Ντέιβις, Νόργουντ, Κόρι Έβανς καιΜαγκένις. Στον πάγκο θα βρίσκονται οι Κάρολ, Μάνους, Φέργκουσον, Χόντσον, Μακ Κουρτ, Ράιαν Μακ Λάφλιν, Μακ Γκιν, Γουόρντ, Μακ Κέι, Γκριγκ, Μπόις. Εκτός είναι οι τιμωρημένοι Λάφερτι, Μπέιρντ, Κόνορ Μακ Λάφλιν.

Οι διεθνείς μας πάντως απόψε έχουν ένα κίνητρο να εμφανιστούς δυνατοί. Οι Βορειοιρλανδοί χρειάζονται μόλις δύο βαθμούς για να πανηγυρίσουν την πρόκριση τους στα γήπεδα της Γαλλίας. Ευκαιρία λοιπόν η Ελλάδα να τους νικήσει για να σπάσει την κακοδαιμονία της και να τους χαλάσει τη γιορτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα