Π. Σεϊρλής: Με εντολή της ηγεσίας της ΧΑ η δολοφονία

Με ερωτήσεις από τους συνηγόρους υπεράσπισης συνεχίζεται η κατάθεση του φίλου του Παύλου Φύσσα, Παύλου Σεϊρλή, στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο μάρτυρας "έδειξε" τον Νίκο Μιχαλολιάκο ως τον εντολέα της δολοφονίας. Όπως κατέθεσε ο Π. Σεϊρλής, είδε στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά, λίγα λεπτά πριν τη δολοφονία, τις συζύγους δύο εκ των κατηγορουμένων για τη δολοφονία Φύσσα, κατηγορούμενες και οι ίδιες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Όπως είπε, αφού η παρέα βγήκε από την καφετέρια "Κοράλλι"

πεζή, τους πλησίασε ο Ρουπακιάς με το αυτοκίνητό του για να ρωτήσει ποια είναι η Κεφαλληνίας, «ο Παύλος του απάντησε: εδώ είσαι φίλε, αυτή είναι. Ο Ρουπακιάς έφυγε με ταχύτητα».

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, στο αυτοκίνητο, δίπλα στον Ρουπακιά καθόταν ένας κοντοκουρεμένος που δεν τον αναγνώρισε από τις φωτογραφίες που του έχουν επιδειχθεί και στο πίσω κάθισμα δύο γυναίκες. Ο κ. Σεϊρλής κατέθεσε πως, από τις φωτογραφίες που του έδειξαν στην Ασφάλεια, αναγνώρισε πως ήταν η Θεώνη Σκαρπέλη, σύζυγος του πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργου Πατέλη και η Κωνσταντίνα Μπαξεβανάκη, σύζυγος του Ιωάννη Άγγου που βρισκόταν στο Κοράλλι και φέρεται να κινητοποίησε το τάγμα εφόδου.

"Μας φώναξαν πως θα μας σφάξουν, μας κυνήγησαν με ρόπαλα και μας διέλυσαν", ανέφερε περιγράφοντας τα λεπτά που προηγήθηκαν της δολοφονικής επίθεσης. Ο μάρτυρας κατέθεσε πως ο ίδιος μαζί με άλλους φίλους του δολοφονηθέντος κρύφτηκαν σε μια πυλωτή και όταν στη συνέχεια κατήγγειλαν σε αστυνομικούς ότι κυνηγήθηκαν, τούς έβαλαν χειροπέδες και τούς οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κερατσινίου.

Εκεί, όπως είπε, τούς έβαλαν στον ίδιο χώρο με κάποιον, που αργότερα διαπίστωσαν πως ήταν ο Γιώργος Ρουπακιάς, και ο οποίος τούς έλεγε ότι ήταν περαστικός και όχι χρυσαυγίτης. Όταν ωστόσο έγινε γνωστό ότι ο Παύλος Φύσσας πέθανε, ο δολοφόνος τους ζήτησε να τον μεταφέρουν σε άλλο χώρο.

Για τη Χρυσή Αυγή, ο Παύλος Σεϊρλής τόνισε πως οι ίδιοι έχουν πει ότι είναι οι απόγονοι των ναζί. "Πρόκειται για μια οργάνωση τρελών, που το μόνο που κάνουν είναι να δολοφονούν αυτούς που δεν είναι μαζί τους", είπε μεταξύ άλλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα