«Να μπει μπροστά στο 'Συριακό' η Ρωσία»

Η Ρωσία θα θέσει σε κίνδυνο όλα όσα θεωρεί ως ζωτικά της συμφέροντα στη Μέση Ανατολή, αν δεν προχωρήσει μπροστά και πιο εποικοδομητικά για τη Συρία, δήλωσε σήμερα η ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον.

Ρωσία υποστηρίζει ότι θέλει να αποκατασταθούν η ειρήνη και η σταθερότητα. Λέει ότι δεν έχει ιδιαίτερη προτίμηση προς τον πρόεδρο αλ Άσαντ και ισχυρίζεται, επίσης, ότι έχει ζωτικά συμφέροντα στην περιοχή και σχέσεις που θέλει να συνεχίσει να διατηρεί.

Θα τα θέσουν όλα αυτά σε κίνδυνο αν δεν κινηθούν πιο εποικοδομητικά τώρα", δήλωσε η Κλίντον στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου.

Η Αμερικανίδα υπουργός κάλεσε και πάλι τη Μόσχα να σταματήσει να προμηθεύει όπλα στη Δαμασκό, προειδοποιώντας ότι η "δίνη" της βίας που συγκλονίζει τη Συρία την οδηγεί κατευθείαν στον "εμφύλιο πόλεμο".

"Έχουμε επανειλημμένα καλέσει τη ρωσική κυβέρνηση να διακόψει πλήρως όλες τις στρατιωτικές σχέσεις (με τη Συρία), και να αναστείλει κάθε νέα υποστήριξη ή νέα παράδοση", τόνισε, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τη δέσμευσή της για συνεργασία ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα