«Διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης»

«Η μόνη λύση για τη σωτηρία της χώρας είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής συν ευθύνης όλων των φιλοευρωπαϊκών παρατάξεων», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο Κορυδαλλό.
Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στο σκηνικό «τεχνητής πόλωσης», το οποίο, όπως είπε, πρέπει να σπάσει, γιατί οδηγεί σε αδιέξοδο τη χώρα και πρόσθεσε ότι αν αυτό το κλίμα δεν σπάσει, η χώρα δεν θα έχει βιώσιμη

κυβέρνηση στις 18 Ιουνίου.

Για να σωθεί το μέλλον της νέας γενιάς και να έχει η χώρα ελπίδα, τόνισε επίσης, πρέπει να υλοποιηθεί η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων.

Αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ο κόσμος ζήτησε τρία πράγματα: (α) Η χώρα πρέπει να συνεχίσει σταθερά την πορεία της εντός του ευρώ, (β) να αλλάξουν οι δυσμενείς όροι της δανειακής σύμβασης χωρίς να θιγούν τα κεκτημένα, (γ) να υπάρξει συνεργασία όλων των κομμάτων, γιατί κανένας δεν μπορεί να κυβερνήσει μόνος.

Χαρακτήρισε «άπιαστο όνειρο» την πρωθυπουργία Σαμαρά, καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θέλησε να δοκιμάσει να εφαρμόσει τις προτάσεις του και στη ΔΗΜΑΡ ότι δεν άρπαξε την ευκαιρία για να συμβάλει στον σχηματισμό μιας προοδευτικής κυβέρνησης, με πρωθυπουργό προερχόμενο από τις τάξεις της.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι από την επομένη των εκλογών ξεκινούν οι διεργασίες για την αναγέννηση της παράταξης και απηύθυνε κάλεσμα «στους δικούς μας ανθρώπους να γυρίσουν πίσω στο ΠΑΣΟΚ» όχι όμως «στους καιροσκόπους που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ σε λάθη. Αυτά τα βαρίδια ας μείνουν στη νέα τους στέγη».

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση του Πρώτου Θέματος ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει ότι «όσοι την ώρα της μάχης κάνουν κριτική έχουν θέσει εαυτόν εκτός ΠΑΣΟΚ».

Μεταξύ άλλων, εγκαλεί τον πρώην γραμματέα και υπουργό των κυβερνήσεων του Γιώργου Παπανδρέου για «απύθμενο πολιτικό θράσος και πολιτική ανηθικότητα» και τον παρομοιάζει με το γιο που σκότωσε τους γονείς του και μετά ζητά επιείκεια γιατί είναι ορφανός.

Keywords
Τυχαία Θέματα