ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ: ΟΛΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Σε αναστολή των κινητοποιήσεών μόλις καταβληθούν χρήματα για τον Απρίλιο προσανατολίζονται οι Φαρμακοποιοί όλη της χώρας. Την αποπληρωμή όλου του Απριλίου ζητάει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της Αθήνας.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Στην κανονική εκτέλεση των συνταγών αναμένεται να επιστρέψουν οι φαρμακοποιοί, αρκεί το Υπουργείο Υγείας και

ο ΕΟΠΥΥ να καταβάλλουν, όπως έχουν δεσμευτεί τη δόση για τις οφειλές του Απριλίου.

Ωστόσο, στη μαραθώνια συνεδρίαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) και των προέδρων των μεγάλων Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας, υπήρξε διαφοροποίηση από την πλευρά του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (που δεν περιλαμβάνει τον Πειραιά).

Έτσι, ο ΠΦΣ θα προτείνει την αναστολή των κινητοποιήσεων μόλις ξεκινήσει η αποπληρωμή του Απριλίου, η πρώτη δόση του οποίου, γύρω στα
110 εκατομμύρια, αναμένεται να πιστωθεί στους λογαριασμούς την Παρασκευή, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου Υγείας. Αν αυτό συμβεί, δεν αποκλείεται να ξεκινήσει η χορήγηση φαρμάκων με πίστωση ακόμη και από τη Δευτέρα.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κ. Λουράντος, όμως, ξεκαθαρίζει πως αν δεν μπουν όλα τα χρήματα του Απριλίου, δηλαδή 240 εκατομμύρια, δεν προτίθενται να αναστείλλουν τις κινητοποιήσεις τους.

Η αποπληρωμή του Απριλίου θα σημάνει την επανέναρξη της χορήγησης πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ και την κανονική εκτέλεση των συνταγών, αλλά αν ο επόμενος Υπουργός Υγείας δεν βρει λύση και στο θέμα των χρεών του 2011, ο κ. Λουράντος δεν αποκλείει νέες κινητοποιήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα