Μηνύματα των κομμάτων

Στην ιδιαίτερη σημασία και το συμβολισμό που αποκτά η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου επικεντρώνονται τα μηνύματα των κομμάτων. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επισημαίνει ότι «πριν από 71 χρόνια εκφράσαμε όλοι μαζί την αποφασιστικότητά μας να πούμε όχι σε μια εύκολη επιλογή. Και σήμερα, απορρίπτουμε την εύκολη επιλογή. Και δίνουμε τον δικό μας μεγάλο αγώνα.

«Τιμούμε στις 28 Οκτωβρίου το «όχι» των Ελλήνων απέναντι στην αξίωση παράδοσης

και υποταγής της Πατρίδας μας», επισημαίνει από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.


Το ΚΚΕ στο μήνυμά του αναφέρει: «Το ΟΧΙ του λαού το 1940, που εξελίχθηκε σε παλλαϊκή και ένοπλη αντίσταση αποδεικνύει ότι όταν ο λαός οργανωθεί και συνειδητά παλέψει για το δίκιο του, γίνεται πανίσχυρος και ικανός να αντιμετωπίσει κάθε εχθρό του».


Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, επισημαίνει ότι «πριν 71 χρόνια, σαν και σήμερα, οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας είπαν το μεγάλο ‘ΟΧΙ' στην εθνική ταπείνωση και την κηδεμονία».Είναι η σειρά μας να φωνάξουμε το δικό μας ‘ΟΧΙ'.


«Τιμούμε την 28η Οκτωβρίου ως μια ημέρα-σύμβολο των αγώνων ενάντια στο φασισμό και στον πόλεμο, των αγώνων για ελευθερία, ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι αυτή την ώρα «είναι λαϊκή απαίτηση να αλλάξει πορεία ο τόπος.

Η Δημοκρατική Αριστερά αναφέρει ότι: «Το μήνυμα της 28ής Οκτωβρίου είναι και σήμερα σημαντικό γιατί συμπίπτει με μια εποχή που σε πολλές χώρες της Ευρώπης καταγράφονται ακροδεξιές και φασίζουσες αντιλήψεις, στηριγμένες στον εθνικισμό, το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία.
Οι Έλληνες, θα τα καταφέρουμε! Μπορούμε και να αγωνιστούμε και να νικήσουμε και να εκπλήξουμε, ανέφερε η Δημοκρατική Συμμαχία».

Keywords
Τυχαία Θέματα