Νίκησε ο ΟΣΦΠ

Με τον Γιώργο Πρίντεζη να τον «ξυπνά» και τον Βασίλη Σπανούλη να καθοδηγεί ο Ολυμπιακός πήρε την πρώτη του νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα επικρατώντας της Φενέρμπαχτσέ/Ούλκερ με 81-74 στο ΣΕΦ, συτο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής.
Ο Πρίντεζης (21π.) ήταν εκείνος που έδωσε στον «Kill Bill» (22π.) τις βοήθειες που χρειαζόταν και εκείνος που «ξύπνησε» τους «ερυθρόλευκους» στο δεύτερο ημίχρονο και έκαναν την ανατροπή. «Γύρισαν» το παιχνίδι από το -12 και έφτασαν

στο θετικό αποτέλεσμα, την ώρα που Σεφολόσα (17π.) και Γκιστ (14π.) προσπαθούσαν να τους κάνουν τη ζωή δύσκολη.

Το δυνατό σημείο του Ολυμπιακού είναι η άμυνα και το απέδειξε από το ξεκίνημα του αγώνα. Δημιούργησε προβλήματα στην Φενέρ εξ αρχής, αλλά έμεινε χωρίς πόντο για 2΄, με τον Παπαδόπουλο να σπάει το ρόδι και τον Γκετσεβίτσιους να ακολουθεί (6-2). Σπανούλης και Χάινς μπήκαν για πρώτη φορά στο παρκέ στο 6΄, με τον δεύτερο να κάνει το 10-4 (7΄) και αμέσως μετά να πρωτοεμφανίζεται σε επίσημα παιχνίδια ο Κέιλιν Λούκας. Από εκεί και πέρα όμως, οι Τούρκοι πήραν τα πάνω τους και με ένα σερί 8-0 -με κύριο εκφραστή του τον Γκίστ- μετέτρεψαν το 12-5 σε 12-13 (9΄). Ο Ίβκοβιτς έγινε έξαλλος και πήρε τάιμ άουτ, αλλά το δεκάλεπτο βρήκε την ομάδα του πίσω με 12-14, έχοντας κάνει αρκετά λάθη ήδη (6 έναντι 2) και με πολύ χαμηλό ποσοστό στις βολές (37%), την ώρα που αργούσαν και να επιστρέψουν στην άμυνα.

Από εκεί και πέρα, οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν βάρος και στην επίθεση με τον Χάινς (14-16), αλλά εξακολούθησαν να κοιτούν την πλάτη της Φενέρ (17-21, 13΄). Παρόλα αυτά, τόσο ο Σπανούλης, όσο και ο Χάινς είχαν δώσει ρυθμό στο παιχνίδι των Πειραιωτών. Με τη βοήθεια του Πρίντεζη πλησίασαν ξανά (21-23, 14΄), αλλά Σεφολόσα και Πρέλντζιτς δεν χαρίστηκαν (21-29, 23-32 18΄). Η άμυνα των γηπεδούχων δεν είχε καμία σχέση με εκείνη της πρώτης περιόδου και έφτασαν να δεχθούν 23 πόντους μέσα σε ένα δεκάλεπτο έχοντας σκοράρει μόλις 12 (26-37, 20΄).

Στην ανάπαυλα ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε να πει ουκ ολίγα στους παίκτες του για την άμυνα και για τη νευρικότητα που επιδείκνυαν στην επίθεση. Παρόλα αυτά δεν ξεκίνησαν καλά την τρίτη περίοδο (30-42). Από εκεί και πέρα όμως, το σερί που έτρεξαν οι «ερυθρόλευκοι» ήταν 8-0 (42-44, 27΄), καθώς έδειξαν να βρίσκουν το ρυθμό τους -ενώ αξιοποίησαν και την τεχνική ποινή που δέχθηκε ο Σπάχια για διαμαρτυρίες- και το ΣΕΦ πήρε... φωτιά. Ο Πρίντεζης είχε φτάσει τους 10 πόντους και ο Σπανούλης τους 12, ενώ στην αντίπερα όχθη ξεχώριζαν οι Τζέρελς, Ούκιτς και κατά διαστήματα ο Σεφολόσα (46-50, 28΄). Το κακό για τον Ολυμπιακό ήταν το 4ο φάουλ του Χάινς και μετά ήρθε και μια τεχνική ποινή στον «Ντούντα» και ένα φάουλ του Κατσίβελη, που έδωσαν την ευκαιρία στη Φενέρ να ξεφύγει πάλι (51-54). Τα νεύρα ήταν αρκετά και σειρά είχε ο Πρέλντζιτς να δεχθεί τεχνική ποινή, με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στο -1, 53-54, το οποίο ήταν και το σκορ της περιόδου.
Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν και το κρίσιμο και οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυναμικά σε αυτό. Αρχικά ο Πρίντρεζης και στη συνέχεια ο Άντ

Keywords
Τυχαία Θέματα