Μέτρα κατά του ρατσισμού

Την ώρα που ο φάκελος ρατσιστική βία διογκώνεται καθημερινά, τρόπους θωράκισης αλλά και απομόνωσης όσων διεγείρουν ή ενθαρρύνουν εγκληματικές συμπεριφορές αναζητεί η πολιτεία.
Με στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων, φυλάκιση από τρεις μήνες ως και έξι χρόνια και πρόστιμο ως και 20.000 ευρώ θα τιμωρούνται όσοι προκαλούν ή διεγείρουν σε ρατσιστική βία, αρνούνται τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ή τις γενοκτονίες και προβαίνουν σε ρατσιστικά σχόλια, σύμφωνα με νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι προβλέπονται αντίστοιχες ποινές για τον αρχηγό ή τους βουλευτές κόμματος που μπορεί να κάνουν ρατσιστικές ή φιλοναζιστικές αναφορές στη Βουλή.

Νομοθετική ρύθμιση το ταχύτερο δυνατόν για την αντιμετώπιση των φαινομένων ρατσιστικής και ξενοφοβικής βίας ζητά το ΠΑΣΟΚ μετά και το πρόσφατο επεισόδιο με την επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή κατά του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, και τονίζει πως έχει καταθέσει εδώ και καιρό ολοκληρωμένη πρόταση νόμου.

Τις επόμενες ημέρες, εν τω μεταξύ, αποφασίζει η Βουλή για άρση της ασυλίας του Γιώργου Γερμενή, ενώ εκκρεμεί και η προαναγγελθείσα μήνυση του δημάρχου Αθηναίων εναντίον του, η οποία και αναμένεται να κατατεθεί σήμερα.

Από χθες όμως έχει προκύψει και ένα νέο θέμα, που αφορά την ποιήτρια Κική Δημουλά, με αφορμή σχόλια τα οποία φέρεται να έκανε για μετανάστες στη διάρκεια εκδήλωσης γνωριμίας με τη γειτονιά της Κυψέλης. Σύμφωνα με σχόλιο που δημοσίευσε η Εφημερίδα των Συντακτών, η κα Δημουλά φέρεται να είπε ότι δεν αντέχει τους μετανάστες στην περιοχή, πως είναι τόσοι πολλοί που πιάνουν και όλα τα παγκάκια, και ότι φοβάται να βγει από το σπίτι της γιατί κλέβουν.


«Να ήξεραν από μέσα τους πόσο είμαι με το μέρος των μεταναστών» απαντά η ποιήτρια με δηλώσεις της στο δικτυακό τόπο maga.gr, τονίζοντας: "αναφέρθηκα σε μια περίπτωση που συνέβη μέσα στην οικογένειά μου, χρειάστηκε να φτάσουμε στο νοσοκομείο και εννοούσα πόσο τρόμο μου δημιουργεί αυτό το πράγμα», ενώ συμπληρώνει πως δεν είναι υποχρεωμένη, ως μη ρατσίστρια, να λυπάται και τους φονιάδες.


Η Κική Δημουλά αναφέρεται και στη Χρυσή Αυγή, λέγοντας «θα ήθελα να τη σκοτώσω γιατί σκοτώνει αυτούς τους ανθρώπους"..

Keywords
Τυχαία Θέματα