Μεγάλη κινητοποίηση ενστόλων για τις περικοπές

Σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενστόλων, κυρίως αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών, από τμήματα ανά την Ελλάδα και χωρίς την παρουσία συναδέλφων τους, στον ρόλο των δυνάμεων περιφρούρησης, οι οποίοι αντιτίθενται στις περικοπές. Σύσσωμες οι ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής,
καθώς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ ενώ περισσότεροι από 10.000 ένστολοι συμμετέχουν στην κινητοποίηση. Μαζί τους ο υπαρχηγός και ο επιτελάρχης του Λιμενικού Σώματος. Οι διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική λιτότητας ανήρτησαν πανό και με συνθήματα για τα δίκαια αιτήματα των κλάδων τους.

Στη συγκέντρωση διανεμήθηκε επιστολή συμπαράστασης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Νίκου Παπαγιαννόπουλου, η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα ξεκίνησε η πορεία προς τη Βουλή και το υπουργείο Οικονομικών. Προτού ξεκινήσουν, οι συγκεντρωμένοι έψαλαν τον εθνικό ύμνο.

Έξω από το υπουργείο Οικονομικών -στην πλατεία Συντάγματος- οι ένστολοι έστησαν τρεις κρεμάλες: στη μία τοποθετήθηκε αστυνομικός, στη δεύτερη λιμενικός και στην τρίτη πυροσβέστης.

Keywords
Τυχαία Θέματα