Με το «καλημέρα» νέα προβλήματα

Αυτή την ώρα η ορκωμοσία του νέου κυβερνητικού σχήματος που έχει ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα για την εφαρμογή δεσμεύσεων προκειμένου να εκταμιευτεί η δόση των 8,1 δις, με την τρόικα να επιστρέφει στις 29 Ιουνίου. Τους βασικούς άξονες της προγραμματικής συμφωνίας θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός στην πανηγυρική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μετά την ορκωμοσία. Μεταξύ άλλων για να εκταμιευθεί η
δόση, θα πρέπει να προσδιοριστούν οι 12.500 υπάλληλοι που θα τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας έως το τέλος Ιουλίου και να καλυφθεί η μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού. Εν τω μεταξύ, έλλειμμα ύψους 1,2 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 25,6% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, παρουσίασε το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τον Απρίλιο σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος.

Στο επίκεντρο αυτές τις ημέρες θα βρεθεί και ο υφυπουργός δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, ο οποίος σε δηλώσεις του στο Mega έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα να φύγει το μαύρο από την οθόνη. Ως την καλύτερη λύση για την ΕΡΤ χαρακτήρισε την τοποθέτηση του Παντελή Καψή στη θέση του υφυπουργού για την δημόσια ραδιοτηλεόραση, μιλώντας στον Α984 ο δημοσιογράφος και μέχρι πρότινος μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ Τέλης Σαμαντάς ΤΑΡΕ σωστο 36"

Την αναβαθμισμένη παρουσία του ΠΑΣΟΚ στη νέα κυβέρνηση επισημαίνουν τα γερμανικά ΜΜΕ. «Οι κύριοι πρωταγωνιστές της νέας κυβέρνησης είναι οι παλιοί, το ίδιο ισχύει και για τα προβλήματα», γράφει η Die Welt. Η Bild γράφει πως η κυβερνητική κρίση απετράπη κατ' αρχήν. Για το ίδιο θέμα η Frankfurter Rundschau γράφει: Η Ελλάδα αποκτά ξανά μια ικανή προς δράση κυβέρνηση".

Έντονες αντιδράσεις εντός του ΠΑΣΟΚ για την κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ. Την αποχώρησή της από το κόμμα προαναγγέλλει η «Αριστερή Πρωτοβουλία» του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, ενώ με σκληρή γλώσσα σχολίασε τις εξελίξεις ο πρώην γραμματέας του Κινήματος Μιχάλης Καρχιμάκης. Σε ανακοίνωση η «Αριστερή Πρωτοβουλία» τονίζει ότι «η απόφαση της ηγεσίας του Κινήματος δεν έχει καμία κοινωνική και κομματική νομιμοποίηση». Γίνεται επίσης λόγος για «πλήρη υποταγή της σημερινής ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στην κεντροδεξιά».

"Αν και η ΔΗΜΑΡ δεν μετέχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα, συνεχίζει να στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας καθώς και την ανάγκη να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις ώστε να ξεπεράσει η Ελλάδα την βαθιά κρίση", τόνισε σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση με τον Ευρωπαίο επίτροπο κοινωνικών υποθέσεων κ. Άντορ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. Επίσης ο κ. Κουβέλης ανέφερε μπορεί να προχωρήσει σύντομα η Ευρώπη στο δρόμο της ανάπτυξης εγκαταλείποντας τις πολιτικές της λιτότητας και της ύφεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα