Οι σοβαρές εκκρεμότητες του ΥΠΕΘΑ

Αντιμέτωπος με σοβαρές εκκρεμότητες θα βρεθεί ο νέος ΥΠΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος επανακάμπτει στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα περισσότερα προβλήματα, παραμένουν άλυτα όπως τα είχε αφήσει, πριν από ένα χρόνο. Η ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης της Δομής των Ενόπλων Δυνάμεων, τα
Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, τα ανταλλακτικά των οπλικών συστημάτων, τα προβλήματα λόγω περιορισμού των αμυντικών δαπανών, τα υποβρύχια τύπου 209 που δεν έχουν ακόμη μπαταρίες, τα άρματα μάχης που είναι χωρίς πυρομαχικά και το απογοητευμένο Στρατιωτικό προσωπικό από τις μισθολογικές μειώσεις, είναι από τα θέματα αιχμής, που θα πρέπει να επιλυθούν άμεσα, από τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, είναι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η οποία αναλαμβάνει υπουργικό θώκο. Στις ευαισθησίες και ικανότητες της κ. Γεννηματά επενδύει το πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό, για την επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων που αφορούν, τις μεταθέσεις στελεχών, την συνυπηρέτηση, την περίθαλψη, τη μέριμνα και τη φροντίδα για τα ανήλικα παιδιά του διαρκώς μετακινούμενου στρατιωτικού προσωπικού.

Επίσης, η νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ (Δ. Αβραμόπουλος, Φ. Γεννηματά, Αθ. Δαβάκης), θα έχει και την ευθύνη να χαράξει και να υλοποιήσει μαζί με τη Στρατιωτική ηγεσία, μια νέα συνεκτική αμυντική πολιτική, που θα είναι προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις του Διεθνούς περιβάλλοντος ασφαλείας.

Χρήστος Καπούτσης
Keywords
Τυχαία Θέματα