Με χαμηλότερο «ενοίκιο» η Ακρόπολη

Ένα λεπτό προβολής της Ακρόπολης σε ταινία θα κοστίζει πλέον 6.000 ευρώ, όπως προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης. Ένα γύρισμα στον ιερό βράχο, σύμφωνα με τον νέο «τιμοκατάλογο», θα στοιχίζει επιπλέον 1.600 ευρώ την ημέρα στον παραγωγό μίας ταινίας, ενώ μετά το μοντάζ το κάθε δευτερόλεπτο θα στοιχίζει γύρω στα 100 ευρώ. Ανάλογο θα είναι το τιμολόγιο και για άλλους γνωστούς  αρχαιολογικούς χώρους αρχαιολογικούς
χώρους, μεγάλης επισκεψιμότητας. Μεταξύ αυτών, η Αρχαία Αγορά Αθηνών, το Σούνιο, η Βεργίνα, οι Δελφοί, η Αρχαία Ολυμπία, η Δήλος κ.α., ενώ υπάρχει ειδική κατηγορία, με πιο μειωμένες τιμές, από 100 ευρώ, για άλλους αρχαιολογικούς χώρους.  

Επίσης μειώνονται οι τιμές για φωτογράφηση εκθέματος χωρίς μετακίνηση στα 15 ευρώ, για αεροφωτογράφηση και υποβρύχιες λήψεις ανά ημέρα στα 500 ευρώ και στη χρήση φωτογραφιών από 30 έως 100 ευρώ.

Η απόφαση δεν έμεινε ασχολίαστη από τα διεθνή ΜΜΕ με το πρακτορείο Bloomberg να γράφει ότι «η Ακρόπολη υποκύπτει στην κρίση» και το γαλλικό περιοδικό Le Point να κάνει λόγο για στροφή της Ελλάδας μετά την πώληση του Πειραιά, στην κληρονομιά της. Σύμφωνα με το άρθρο η Ελλάδα φαίνεται να ενδίδει στις πιέσεις του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για «ξεπούλημα του πολιτιστικού και φυσικού της πλούτου».
Keywords
Τυχαία Θέματα