Ο Γύρος του Κόσμου

Η συνέχιση των κρίσιμων διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης για την ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων, το PSI, είναι ένα από τα βασικά θέματα των διεθνών πρακτορείων αυτή την ώρα.

Reuters: Κοντά σε συμφωνία Ελλάδα και πιστωτές-Η Ελλάδα και οι ιδιώτες που κατέχουν ελληνικά ομόλογα συνεχίζουν σήμερα τις συνομιλίες για την ανταλλαγή των ομολόγων με ορατό το ενδεχόμενο να φθάσουν στην απαιτούμενη συμφωνία, ώστε να
αποφευχθεί μια χαοτική χρεοκοπία της Αθήνας.

Bloomberg: Οι «ουσιώδεις» διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος συνεχίζονται.

Dow Jones News Wires: Η Ελλάδα κοντά σε συμφωνία για το χρέος-Η Ελλάδα και οι ιδιώτες επενδυτές εμφανίζονται να πετυχαίνουν συμφωνία αναδιάρθρωσης του χρέους, αυξάνοντας τις ελπίδες για μια νέα δανειακή σύμβαση.

Σε άλλα διεθνή οικονομικά: Η Λαγκάρντ προειδοποιεί λίγο πριν την έναρξη των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός για τις επιπτώσεις των περικοπών στα δημοσιονομικά καθώς ελλοχεύουν κινδύνους εναντίον της ανάπτυξης, αναφέρει το Bloomberg.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Με πισώπλατα «μαχαιρώματα» συνεχίζεται η κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ λέει χαρακτηριστικά  το Reuters.

Έντονη αντιπαράθεση στο ντιμπέιτ ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας το Σάββατο στη Νότια Καρολίνα μεταδίδει το Associated Press.

Δυσκολίες στην ανέλκυση του ιταλικού κρουαζιερόπλοιου αντιμετωπίζουν οι λιμενικές αρχές στην Ιταλία, ανεστάλησαν οι έρευνες από τους διασώστες αναφέρει το γαλλικό AFP.

Στη γειτονική Τουρκία, ο Εντογάν καλωσορίζει την απόφαση της Γαλλικής κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον νόμο που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων, λέγοντας πως αποδεικνύεται η αντισυνταγματικότητα του εν λόγω νομοσχεδίου.

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Ράσμουσεν λέει πως βελτιώνονται οι σχέσεις με την Ρωσία μεταδίδει το Itar Tass.

Ανώτατο στέλεχος της Αλ Κάιντα σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα στη διάρκεια βομβιστικής επίθεσης των ΗΠΑ εντός Πακιστάν, σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο μεταδίδει σε αποκλειστικό του θέμα το Reuters.

Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Βουδούρη
Keywords
Τυχαία Θέματα