Με 181 υπογραφές προσωπικοτήτων ο "Τρίτος Πόλος" της ΔΗΜΑΡ

Του Δημήτρη Αλειφερόπουλου

Τη στήριξη 181 προσωπικοτήτων από το χώρο της διανόησης, των γραμμάτων και των τεχνών εξασφάλισε η συνεργατική προσπάθεια του Φώτη Κουβέλη και της ΔΗΜΑΡ.

Αιφνιδιάζοντας κυρίως τα συνεργατικά εγχειρήματα της «Ελιάς», του «Ποταμού» και ως ένα βαθμό και τον ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη της ΔΗΜΑΡ και ο Φώτης Κουβέλης

προσέγγισαν τις τελευταίες εβδομάδες πανεπιστημιακούς, συγγραφείς, σκηνοθέτες, ηθοποιούς, συνθέτες και ερμηνευτές, λαμβάνοντας τις υπογραφές τους, οι οποίες πλέον κοσμούν το κείμενο της ιδρυτικής διάρρηξης του «Τρίτου Πόλου».

Σκέψεις και για υποψηφιότητα

Πηγές από την Αγ. Κωνσταντίνου ανέφεραν ότι πολλά από τα πρόσωπα που υπέγραψαν το κείμενο διακήρυξης και ειδικά από τον κλάδο των ηθοποιών βολιδοσκοπούνται από την ηγεσία του κόμματος και για το ευρωψηφοδέλτιο καθώς έχουν υψηλή αναγνωσιμότητα. Μεταξύ των ηθοποιών που παρέχουν τη στήριξή τους στο εγχείρημα του «Τρίτου Πόλου» είναι η Κοραλία Καράντη, ο Στέλιο Μάινας, ο Γιάννης Βόγλης, η Μπέτυ Αρβανίτη, η Εύα Κοταμανίδου, η Χριστίνα Θεοδωροπούλου κ.α.

Στήριξη με την υπογραφή τους προσφέρουν και σημαντικοί σκηνοθέτες όπως ο Κώστας Κουτσομύτης και ο Διαγόρας Χρονόπουλος αλλά και ο στιχουργός Μάνος Ελευθερίου.

Ηχηρά ονόματα και από τον χώρο της διανόησης και των γραμμάτων καθώς και δεκάδες πανεπιστημιακοί μεταξύ των οποίων και ο Συνταγματολόγος και πρώην υπουργός της τρικομματικής κυβέρνησης, Αντώνης Μανιτάκης.

Σήμερα το βραδύ ο Φώτης Κουβέλης έχει προσκαλέσει σε γνωστό πολυχώρο των Αθηνών τα πρόσωπα που στηρίζουν την ιδρυτική Διακήρυξη του συνεργατικού εγχειρήματος για μια πιο χαλαρή συζήτηση αλλά και για να ανταλλάξουν απόψεις.

Συνάντηση Φ. Κουβέλη με Συντονιστή κατά της Διαφθορά Ι. Τέντε

Το πρωί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα περάσει την πόρτα του γραφείου του Συντονιστή κατά της Διαφθοράς και πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε.

Ο Φώτης Κουβέλης συνοδευόμενος από τον βουλευτή Επικρατείας και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης αλλά και τον Εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Χρήστο Μαχαίρα θα συναντηθούν με τον κ. Τέντες στο πλαίσιο της προσπάθεια που καταβάλει η ΔΗΜΑΡ για αλλαγές στο θεσμικό και νομικό «οπλοστάσιο» με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της διαφθοράς και της κακοδιαχείρισης.

Τέλος, εντός της εβδομάδας θα συνεδρίαση και η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος με κυρίως θέμα την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα