Προσήχθησαν οι καταληψίες του υπ. Εργασίας

Με τις προσαγωγές περίπου 30 εκ των διαδηλωτών του ΠΑΜΕ, οι οποίοι είχαν καταλάβει το γραφείο του υπουργού Εργασίας, τελείωσε η διαμαρτυρία που οργάνωσαν σήμερα στο υπουργείο εργασίας οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ. Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στηΓενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής,στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ομάδα διαδηλωτών

προσπάθησε να εμποδίσει το λεωφορείο με τους προσαγόμενους να αποχωρήσει, κάνοντας αλυσίδα γύρω από το μπροστινό μέρος του οχήματος, ενώ ένας διαδηλωτής χτύπησε με το κράνος του το παρμπρίζ και προκάλεσε φθορές. Το λεωφορείο αποχώρησε μετά από επέμβαση των ΜΑΤ.

Στο μεταξύ, ομάδα περίπου 50 διαδηλωτών του ΠΑΜΕ, η οποία είχε προστρέξει να συνδράμει τους συναδέλφους τους βρίσκεται αυτήν τη στιγμή επί του οδοστρώματος της οδού Σταδίου, περικυκλωμένη από δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ η οδός Σταδίου παραμένει αποκλεισμένη για την κυκλοφορία.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηαν δύο διαδηλωτές. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν τα μέλη του ΠΑΜΕ, μετά την αποχώρησή τους από το γραφείο του υπουργού Εργασίας, βρέθηκαν αντιμέτωπα με δυνάμεις των ΜΑΤ, έξω από την είσοδο του υπουργείου.

Νωρίτερα, ο μεγαλύτερος αριθμός των καταληψιών απομακρύνθηκε απο το γραφείο του υπουργού από την αστυνομία, αλλά παρέμεινε στην είσοδο του υπουργείου υπό αστυνομική επιτήρηση όταν συνάδελφοι τους έσπευσαν στο σημείο και προσπάθησαν να τους αποσπάσουν απο την αστυνομία προκειμένου να μην γίνουν προσαγωγές . Η αστυνομία απάντηση με χρήση χημικών και απώθησε τους διαδηλωτές. Η κατάσταση παραμένει έκρυθμη.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στον όροφο όπου βρίσκεται το γραφείο του υπουργού Εργασίας, οι καταληψίες έχουν σπάσει μία πόρτα γραφείου συμβούλου του υπουργού, ενώ έγιναν μικρές φθορές σε φακέλλους και υλικά του ίδιου γραφείου.

Και με πληροφορίες από το ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα