Λεπτές ισορροπίες εντός και εκτός για την κυβέρνηση

Βηματισμό λεπτών ισορροπιών αναζητεί εντός και εκτός συνόρων η κυβέρνηση, μετά τη συμφωνία της Παρασκευής για τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης, που θα συνοδευτεί από λίστα μεταρρυθμίσεων την οποία η Αθήνα πρέπει να αποστείλει ως τα μεσάνυχτα στις Βρυξέλλες. Αξιωματούχοι της ευρωζώνης που έχουν δει τη λίστα Βαρουφάκη την χαρακτηρίζουν ως ασαφή, γράφουν οι Financial Times,

ενώ αναφέρονται εκτενώς στις εσωτερικές επικρίσεις, σημειώνοντας ότι ήδη ασκούν κριτική στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Μανώλης Γλέζος και η Σοφία Σακοράφα.

Στο κάδρο των στελεχών που αντιδρούν, οι Financial Times εντάσσουν και τον Γιάννη Μηλιό, ο οποίος ανέβασε στο twitter το άρθρο του κ. Γλέζου, χωρίς κανένα σχόλιο, γεγονός που προκάλεσε συζητήσεις.

"Βαφτίζοντας το κρέας ψάρι δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση", ήταν η αιχμηρή τοποθέτηση του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που μάλιστα στο άρθρο του ζητά συγγνώμη από τον ελληνικό λαό «διότι συνήργησε σε αυτή την ψευδαίσθηση».

Σε αναμονή την ίδια ώρα οι θεσμοί για το τελικό κείμενο της Αθήνας. Μετά την αποστολή του, θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή της Κριστίν Λαγκάρντ, του Μάριο Ντράγκι και του Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι η ελληνική πλευρά οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση και να καταθέσει προτάσεις οικονομικά βιώσιμες, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως απαγόρευσε ακόμα και την εξέταση ενός plan B για Grexit.

Όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη λίστα που καταρτίζεται θα περιλαμβάνονται δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο Τομέα και μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Εντός της λίστας και η νέα ρύθμιση για τις 100 δόσεις, γνωστοποίησε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.

"Το στοίχημα για την κυβέρνηση είναι να κινηθεί αποτελεσματικά και γρήγορα και να πείσει τον πολύ κόσμο ότι αυτό που κάνει έχει νόημα και αξίζει. Αν το κάνει σε 4 μήνες έχει κερδίσει, αν όχι θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση", δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και τον Γιάννη Παπαγεωργίου ο Θοδωρής Παρασκευόπουλος, πολιτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

H συμφωνία έχει αρκετές αναγνώσεις, το αποτέλεσμά της θα φανεί στην πορεία, ανέφερε μιλώντας επίσης στο σταθμό μας και τον Ηλία Κανέλλη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Κοβέλας.

Keywords
Τυχαία Θέματα