Κυριάρχησε το PSI στο Υπουργικό

Στο μείζον θέμα της ημέρας, την πορεία εξέλιξης του PSI αναφέρθηκε εκτενώς τόσο ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος όσο και ο αντιπρόεδρος και υπουργός οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου. «Η επιτυχής ολοκλήρωση της ανταλλαγής ομολόγων αποτελεί σημαντικό στοιχείο του νέου οικονομικού προγράμματος
της χώρας, υπογράμμισε ο κ. Παπαδήμος επισημαίνοντας ότι η μέγιστη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα είναι αναγκαία προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του νέου προγράμματος.

«Ένα σχετικά περιορισμένο ποσοστό συμμετοχής ενέχει κινδύνους για τους ιδιώτες πιστωτές και εν γένει για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Ευρωζώνης», τόνισε ο πρωθυπουργός. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε αναλυτικά τους συναδέλφους του για την πορεία του psi και σύμφωνα με πληροφορίες σημείωσε ότι η ανταλλαγή ομολόγων πηγαίνει καλά χωρίς εκπλήξεις Δριμεία κριτική εξαπέλυσαν ο πρωθυπουργός αλλά και οι υπουργοί οικονομικών και απασχόλησης κατά των ασφαλιστικών ταμείων που αρνούνται να συμμετάσχουν στη διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων. 

Παράλογη και μυωπική χαρακτήρισε τη συμπεριφορά τους ο κ. Παπαδήμος, τη βαθύτατη λύπη του εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος , για λάθος απόφαση που δεν προστατεύει την περιουσία των ταμείων έκανε λόγο ο Γιώργος Κουτρουμάνης. Αύριο το απόγευμα συνεδριάζει εκ νέου το υπουργικό συμβούλιο προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη του από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό οικονομικών για το τελικό αποτέλεσμα του PSI.

Κατά τη συνεδρίαση του αποψινού υπουργικού συμβουλίου τέθηκαν επι τάπητος οι εκκρεμούσες προαπαιτούμενες ενέργειες ενόψει της νέας δανειακής σύμβασης,οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την απελευθέρωση τεχνικών επαγγελμάτων και τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Όπως γνωστοποίησαν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές αναμένεται η κατάθεση στη βουλή ακόμη ενός πολυνομοσχεδίου ενώ αναφερόμενοι στο pis , σημείωσαν ότι έως τις 12 Μαρτίου αναμένεται η ανταλλαγή ομολόγων ύψους 177 δισ. ενώ έως τις 12 Απριλίου ολοκληρώνεται το όλο εγχείρημα με την ανταλλαγή ομολόγων ύψους 28 δισ.

Keywords
Τυχαία Θέματα