Για πέμπτη μέρα υπό κατάληψη ο οίκος Ναύτου

Συνεχίζουν για πέμπτη ημέρα οι εργαζόμενοι του ιατροφαρμακευτικού φορέα, την κατάληψη στο κτήριο του Οίκου Ναύτου, στην πλατεία Τερψιθέας στον Πειραιά, οι οποίοι δηλώνουν πως ο Οίκος Ναύτου θα πρέπει να ενταχθεί στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ως ανεξάρτητος φορέας, με την υπάρχουσα δομή και λειτουργία του.

Οι εργαζόμενοι, που αναμένεται να συνεδριάσουν αύριο εκ νέου, αναφέρουν ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και ισχυρίζονται

ότι η τροπολογία που προωθείται από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, με την οποία ρυθμίζονται θέματα του προσωπικού, θα πρέπει να συμπληρωθεί με σαφήνεια, ότι ο Οίκος Ναύτου μεταφέρεται αυτόνομος με την υπάρχουσα μορφή και λειτουργία του στον ΕΟΠΥΥ.

Τη μεταφορά του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, υπηρεσιών και προσωπικού, έχουν ζητήσει με επιστολή τους προς τον υπουργό Υγείας Α. Λοβέρδο, τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα οι κ.κ. Δημήτρης Καρύδης, Γρηγόρης Νιώτης, Δημήτρης Λιντζέρης και Ιωάννης Διαμαντίδης.

Με σημερινή του μάλιστα ανακοίνωση, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης τονίζει ότι παρά τις αιτιάσεις των τεσσάρων βουλευτών προς τον υπουργό Υγείας δεν εισακούσθηκαν, ενώ κατηγορεί τη ΝΔ ότι ως κόμμα συμφώνησε πλήρως στις διατάξεις του εφαρμοστικού νόμου και ότι ο αρμόδιος εισηγητής της δεν είπε κουβέντα για την ένταξη του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ.

πηγή:naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα