Επί τάπητος και πάλι η Ελλάδα

Το τρίτο πακέτο βοήθειας προς τη χώρα μας θα συζητηθεί το απόγευμα στην Επιτροπή Προϋπολογισμού σύμφωνα με ανακοίνωση του γερμανικού Κοινοβουλίου. Επί τάπητος και η Έκθεση της Κομισιόν για το επίπεδο εφαρμογής των μέτρων του β' Προγράμματος Προσαρμογής της Ελλάδας ως το τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2013.

«Ένα τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα είναι πολύ πιθανό να υπάρξει, ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το ύψος του», υπογράμμισε η Γερμανίδα

Καγκελάριος στο χθεσινό ντιμπέιτ με τον υποψήφιο των Σοσιαλδημοκρατών Πέερ Στάινμπρουκ ο οποίος τόνισε ότι δεν πρέπει να εφαρμόζονται μόνο προγράμματα δημοσιονομικής εξυγίανσης, και μάλιστα «σε θανατηφόρα δόση».

Η Γερμανίδα Καγκελάριος σημείωσε ότι καθήκον της ίδιας είναι να μην υποχωρήσει η πίεση για μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα. Δεν πρέπει να δείξουμε λάθος αλληλεγγύη, αλλά πρέπει να ακολουθήσουμε την αρχή "παροχές για αντιπαροχές, αλληλεγγύη και υπευθυνότητα"», ανέφερε.

Από τη μεριά του ο Στάινμπρουκ τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής ενός «Σχεδίου Μάρσαλ 2» για την Ελλάδα και τις χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση. «Η δήλωση ότι θα χρειαστεί τρίτο πακέτο αποτελεί ομολογία ότι η στρατηγική για την κρίση, που στηρίχθηκε ιδιαίτερα από Γερμανία, απέτυχε", ανέφερε ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών και τόνισε ότι δεν πρέπει να εφαρμόζονται μόνο προγράμματα δημοσιονομικής εξυγίανσης, και μάλιστα «σε θανατηφόρα δόση», αλλά και μέτρα για την ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της ανεργίας. «Δεν πρέπει μόνο να κραδαίνουμε το ρόπαλο της εξυγίανσης. Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα ώστε να αποκτήσουν και πάλι δύναμη τα φτερά της.

Με κανένα τρόπο δεν πρέπει η κυβέρνηση να πάει σε τρίτο πακέτο βοήθειας αν θέλει να εμπεδώσει κλίμα εμπιστοσύνης στην ελληνική κοινωνία. Αντ' αυτού πρέπει να προχωρήσει στη δημιουργία ενός εσωτερικού σχεδίου οικονομικής πολιτικής με σοβαρές αποκρατικοποιήσεις και όχι στις σημερινές αποκρατικοποιήσεις οπερέτα, στην αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα και στην ενίσχυση των εισοδημάτων, τόνισε στον Α984 ο πρώην υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα