Κύπρος: Ενημέρωση των κομμάτων

Για τη συνάντησή του με τον ειδικό σύμβουλο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ και την απαντητική επιστολή του στον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τους αρχηγούς κομμάτων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, δήλωσε ότι «υπάρχει μια σύγκλιση απόψεων και μια συναινετική στάση σε ό,τι αφορά αυτή την απάντηση προς τον

κ. Έρογλου». Πρόσθεσε ότι η επιστολή αναμένεται να σταλεί εντός της ημέρας.

Ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τους αρχηγούς των κομμάτων και για τις επιστολές, που προτίθεται να στείλει στον γγ του ΟΗΕ, τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Βαν Ρομπάι, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ. Μ. Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής της βάσης των διαπραγματεύσεων. Για το θέμα της πρότασης του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη για την κλειστή περιοχή της Αμμοχώστου ο εκπρόσωπος είπε ότι καλώς ο κ. Ντάουνερ θα το θέσει στον κ. Νταβούτογλου. «Θα αναμένουμε τις απαντήσεις που θα δώσει η τουρκική πλευρά», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα