Μάχες στη Μααλούλα

Απορρίπτουν κατηγορηματικά οι Σύροι αντάρτες τη ρωσική πρόταση να τεθούν υπό διεθνή έλεγχο τα χημικά όπλα στη Συρία, δήλωσε ο εκπρόσωπός τους, Σελίμ Ιντρίς.

Στο μεταξύ, όπως υποστηρίζει σήμερα η Washington Post, η CIA έχει ήδη ξεκινήσει, εδώ και δύο εβδομάδες την παράδοση οπλισμού στους Σύρους αντάρτες.

Πιθανότατα τη Δευτέρα στη δημοσιότητα η έκθεση των επιθεωρητών του ΟΗΕ για τη χρήση χημικών στη Συρία,
ανέφερε ο Γάλλος ΥΠΕΞ, Λοράν Φαμπιούς. Σχολιάζοντας τη θέση Πούτιν στους New York Times ότι η επίθεση έγινε από τους αντικαθεστωτικούς για προβοκάτσια, ο κ.Φαμπιούς δήλωσε: "Δεν ισχύει. Ο Πούτιν παίζει το παιχνίδι του".

Στο μεταξύ, εν μέσω του διπλωματικού πυρετού, στη Συρία τα κυβερνητικά στρατεύματα επιχειρούν να επανακαταλάβουν νοτίως της Δαμασκού το προπύργιο των Χριστιανών, την πόλη Μααλούλα, που έχει καταληφθεί από το Μέτωπο Νούσρα, το οποίο εκτιμάται ότι συνδέεται με την Αλ Κάιντα. Τον συριακό στρατό συνεπικουρούν Χριστιανοί εθελοντές από τις γύρω περιοχές.

Η κρίση στη Συρία επηρέασε σε μικρό βαθμό τις ευρωπαϊκές αγορές εκτίμησε μιλώντας στον Αθήνα 984 στουε Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της χρηματιστηριακής εταιρείας ETX Capital Κωνσταντίνος Καρδιασμένος.
Keywords
Τυχαία Θέματα