Κρίσιμη συνεδρίαση στη Κύπρο

Παρατείνεται η αγωνία για τις εξελίξεις στην Κύπρο όπου αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Η αντιπροσωπεία της τρόικας πάντως που βρίσκεται στο νησί, φαίνεται ότι τηρεί σκληρή στάση. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τις επαφές που είχε με την κυπριακή κυβέρνηση, την Κεντρική Τράπεζα και τα κόμματα απέρριψε τις εναλλακτικές λύσεις, που τέθηκαν από κυπριακής πλευράς. Ενδεικτικό του κλίματος είναι το

γεγονός ότι μετά τη συνάντηση του κλιμακίου της τρόικας στη Βουλή οι βουλευτές- εκπρόσωποι των κομμάτων απέφυγαν να προβούν σε δηλώσεις.

Νωρίτερα, οι πρόεδροι της Κύπρου και της Γαλλίας, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία. Ο Πρόεδρος της Κύπρου, ζήτησε τη στήριξη του Φρανσουά Ολάντ, στις προσπάθειες που καταβάλλονται, ώστε να εξασφαλιστεί μέρος του ποσού των 5,8 δισ. ευρώ, με ίδιους πόρους.

Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να καθυστερήσει την απόφαση για το αν θα συνεχίσει την παροχή ρευστότητας στις κυπριακές τράπεζες με κεφάλαια έκτακτης ανάγκης, καθώς περιμένει να ξεκαθαρίσει το τοπίο για το σχέδιο διάσωσης της χώρας.

Εν τω μεταξύ, στη Ρωσία, βρίσκεται ο Κύπριος Υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, για σειρά επαφών, και μετά τη συνάντηση που είχε με τον ομόλογό του, ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου του κ. Σαρρή ακυρώθηκε αλλά δήλωσε στους δημοσιογράφους «θα μείνουμε εδώ έως ότου πετύχουμε κάποια συμφωνία».

Στη Μόσχα βρίσκεται και ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακοτρύπης, αλλά και κλιμάκιο της Λαικής Τράπεζας, η οποία φαίνεται πώς έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον τεσσάρων Ρώσων επενδυτών. Διαψεύδεται πάντως η πληροφορία από τον Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο, για πώλησή της στους Ρώσους.

Διαβάστε την προηγούμενη είδηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κρίσιμη, Κύπρο,krisimi, kypro