Σούρλας για παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού

Με αφορμή την αυριανή παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Γ. Σούρλας κατά τις εργασίες της ημερίδας για «τα ασυνόδευτα ανήλικα» τόνισε ότι η συγκεκριμένη ημέρα βρίσκει τη χώρα μας σε μία συντονισμένη προσπάθεια για την αντιμετώπιση των φαινομένων του ρατσισμού με μέτρα και αποφάσεις.

Όπως μεταξύ άλλων:1) Με τον ορισμό εισαγγελέα για την εποπτεία υποθέσεων φυλετικού μίσους, ρατσιστική

βία και ξενοφοβία, 2) Με την αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για ρατσιστικά εγκλήματα, με διάταξη νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή και προβλέπει για τους δράστες αυστηρότερες ποινές και μάλιστα χωρίς αναστολή, 3) Με την εκπόνηση για πρώτη φορά Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και 4) Μειδιαίτερη μέριμνα για το παιδί.

Μέσα στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, είπε, εντάσσεται και η πραγματοποίηση ημερίδας για τα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά που βρίσκονται στην Ελλάδα από άλλες χώρες, χωρίς γονείς, συγγενείς και φίλους, έρμαια της τύχης και των αδίστακτων εκμεταλλευτών.

Και κατέληξε ο κ. Σούρλας:

«Όσοι ανάγουν το ρατσισμό σε ιδεολογία που αποπνέει μίσος και φανατισμόή το χρησιμοποιούν για άλλες επιδιώξεις δεν έχουν καμία σχέση με την Ελληνορθόδοξη παράδοση και ειδικά μάλιστα όταν ο ρατσισμός αφορά στα παιδιά, διαπράττουν έγκλημα».\

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα