Κόντρα με φόντο την Χαλυβουργία

Κόντρα ΓΣΕΕ υπουργείου Εργασίας, μετά την απόφαση για την ομαδική απόλυση των 45 από τους 95 εναπομείναντες εργαζόμενους στην Ελληνική Χαλυβουργία. Η κυβέρνηση θυσιάζει τους χαλυβουργούς με στόχο να επιβεβαιώσει στην τρόικα ότι ακολουθεί κατά γράμμα τις εντολές της, τονίζει η ΓΣΕΕ λέγοντας ότι ουσιαστικά καταργείται ο νόμος περί ομαδικών απολύσεων, ώστε να μπορούν να περάσουν σχετικά

αιτήματα εργοδοτών. Χαρακτηρίζει δε επιεικώς απαράδεκτες τις δηλωσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη, αλλά και στελεχών του υπουργείου Εργασίας ότι με τον τρόπο αυτό μπορούν να σωθούν επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας.

Από την πλευρά τους πάντως ανώτερα στελέχη του υπουργείου Εργασίας επιμένουν ότι «δυσμενέστερες θα ήταν οι επιπτώσεις για το σύνολο των εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία εάν το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας δεν ενέκρινε το αίτημα ομαδικών απολύσεων της επιχείρησης. «Εάν η απόφαση ήταν διαφορετική», σημειώνουν τα ίδια στελέχη, «είτε το εργοστάσιο θα οδηγούνταν σε κλείσιμο, οπότε όλοι ανεξαιρέτως οι εργαζόμενοι θα έχαναν τη θέση εργασίας τους χωρίς αποζημίωση, είτε, στην καλύτερη περίπτωση, όλοι οι εργαζόμενοι θα εγκλωβίζονταν σε ένα καθεστώς γκρίζας εργασίας, με εκ περιτροπής απασχόληση και οριακές αμοιβές στα επίπεδα των 150 ευρώ το μήνα».

Keywords
Τυχαία Θέματα