Ο σεΐχης του Κουβέιτ δεν έφερε δώρο από την πατρίδα του στον Βενιζέλο

Ο υπουργός Εξωτερικών του Κουβέιτ σεΐχης Σαμπάχ Χαλέντ αλ Χαμάντ αλ Σαμπάχ που βρίσκεται στην Ελλάδα καυάφερε από την πρώτη στιγμή να κερδίσει τις εντυπώσεις. Αρχικά όταν προς έκληξη όλων εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του επειδή ελληνικά πλοία βοήθησαν το 1982 στην εκκένωση της Βηρυτού και μετέφεραν με ασφάλεια τον Γιάσερ Αραφάτ στην Ελλάδα και στη συνέχεια με τις υποσχέσεις αλλά και τα δώρα του.

Οπως γράφει ο Βηματοδότης αρχικά υποσχέθηκε

ότι θα δώσει το πράσινο φως στις κουβετιανές εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα και όχι ότι θέλει να αγοράσει κάποιο νησί, αλλά είπε ότι θα ήθελε να έρθει με τη σύζυγό του στα νησιά για διακοπές.

Ωστόσο εκέι που που προκάλεσε τη μεγαλύτερη έκπληξη ήταν στο δώρο που πρόσφερε στον Ευάγγελο Βενιζέλο στο γεύμα που του παρέθεσε στο δώμα του υπουργείου Εξωτερικών. Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τού έδωσε ένα αντίγραφο αρχαίου στεφανιού από το Μουσείο Μπενάκη. Στη συνέχεια ο σεΐχης είχε μαζί του ένα εντυπωσιακό κουτί, το οποίο κουβαλούσε ένας από τους συνεργάτες του. Ηταν το δώρο για τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος ανοίγοντάς το έμεινε έκπληκτος.

Το κουτί περιείχε πιστά αντίγραφα αρχαιολογικών ευρημάτων της Μακεδονίας και του στεφανιού της Βεργίνας. Τώρα θα αναρωτηθείτε από πού προμηθεύτηκε αυτό το κουτί, το οποίο, όπως μου είπαν, είναι μεγάλης αξίας. Οχι βεβαίως από το Κουβέιτ. Το αγόρασε από την Ελλάδα, θέλοντας να ενισχύσει την ελληνική αγορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα