Κοντά στην στέψη ο Ολυμπιακός

Ο τρίτος τελικός του πρωταθλήματος βόλεϊ και ο πρώτος εντός έδρας για τον Ολυμπιακό μονοπωλεί το αγωνιστικό ενδιαφέρον την Δευτέρα. Στις 19:00, διεξάγεται η τρίτη και ίσως και η τελευταία αναμέτρηση ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στο Ηρακλή, αλλά στο άδειο (λόγο τιμωρίας) «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη. Ο Ολυμπιακός
προηγείται 2-0 στις νίκες κι έχει τη δυνατότητα να στεφτεί πρωταθλητής. Ο Ηρακλής, μετά τα δύο άσχημα αποτελέσματα θέλει να κάνει την υπέρβαση και να κρατηθεί «ζωντανός» στην διεκδίκηση του τίτλου.Προσκεκλημένος των αθλητών είναι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βαγγέλης Μαρινάκης και του προπονητή Γιάννη Καλμαζίδη ο Αντερς Κρίστιανσον.

Ο Σουηδός τεχνικός που παραιτήθηκε τον Φεβρουάριο του 2010 και είναι ο μοναδικός προπονητής που έχει πανηγυρίσει τίτλο και με τους δύο φιναλίστ αναμένεται να είναι στις εξέδρες του «Μελίνα Μερκούρη» και αν ο Ολυμπιακός πάρει τον τίτλο πιθανότατα να σηκώσει την κούπα με ένα χρόνο καθυστέρηση.

Εξω από το γήπεδο δεν θα υπάρχει τελικά γιγαντοοθόνη καθώς σε περίοδο λιτότητας όλοι θέλουν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους κι επί πλέον υπάρχουν ζητήματα ασαφλείας. Σε περίπτωση νίκης του Ολυμπιακού, πάντως, θα ανοίξουν οι πόρτες για τους οπαδούς του Ολυμπιακού ώστε να γίνει η απονομή.

Για το παιχνίδι ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιάννης Καλμαζίδης δήλωσε:

«Σίγουρα είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα αυτό που έχουμε αποκτήσει, αλλά πρέπει να μην λειτουργήσουμε με βάση τη λογική 'άντε να τελειώνουμε'. Είναι ένα παιχνίδι, ένας τελικός στον οποίο πρέπει να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας και να αφοσιωθούμε μόνο σ' αυτό. Είναι καλό το ότι έχουμε πλέον μεγάλη αυτοπεποίθηση, ωστόσο ο Ηρακλής έρχεται πλέον χωρίς άγχος, θα παίξει πιο ελεύθερα ενώ δεν θα έχει και την πίεση από τον κόσμο».

Ο κεντρικός των ερυθρολεύκων Γιόχαν Εστράδα είπε:

«Έχουμε τον απόλυτο έλεγχο της σειράς και αυτό που χρειάζεται είναι να παίξουμε με ηρεμία και συγκέντρωση για να τελειώσουμε τον τελικό. Είμαστε το φαβορί, απλά θέλει λίγη υπομονή. Σίγουρα η απουσία του κόσμου είναι ένα μειονέκτημα, αλλά όλα κρίνονται μέσα στο γήπεδο και θα πρέπει να το ξεπεράσουμε. Ο Ηρακλής είναι πολύ καλή ομάδα, δε νομίζω όμως ότι μπορεί να αλλάξει τόσο πολύ και να μας αιφνιδιάσει».

Για τον Ηρακλή, ο προπονητής της ομάδας Φρέντι Μπρουκς δήλωσε:

«Αυτό το παιχνίδι είναι όλα για όλα. Πρέπει να νικήσουμε τον Ολυμπιακό για να έχουμε ακόμα ελπίδες το πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι αυτή φορά θα έχουμε λιγότερο άγχος, ενώ και ο Ολυμπιακός θα είναι απελευθερωμένος από το 2-0 στις νίκες. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι μπορούμε. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Μπορούμε να παίξουμε καλύτερο βόλεϊ αλλά πρέπει να το κάνουμε πράξη μέσα στο γήπεδο».

Από την πλευρά του ο πασαδόρος του Ηρακλή Κώστας Προύσαλης αφού παραδέχθηκε ότι:

«Ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο και ακλόνητο φαβορί», πρόσθεσε με νόημα: «Εμείς από την πλευρά μας θα διεκδικήσουμε τις όποιες πιθανότητες έχουμε. Θέλουμε μια νίκη, για να αλλάξει η ψυχολογία μας,
Keywords
Τυχαία Θέματα