Κοινωνικός αθλητισμός στην Κρήτη

Η πρωτοβουλία απευθύνεται σε παιδιά άπορων οικογενειών που να μάθουν ένα άθλημα αλλά αδυνατούν να το πληρώσουν.

Πλέον τα παιδιά θα μπορούν να συμμετάσχουν δωρεάν στις ακαδημίες διαφόρων αθλημάτων (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, κολύμβηση, καράτε, στίβο, τένις).

Στη δράση αυτή, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι οικονομικά αδύνατοι μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέχρι 15 ετών. Η επιλογή των υποψήφιων αθλουμένων θα γίνεται μετά από αίτηση των γονέων ή κηδεμόνων τους μέχρι την Παρασκευή 14 Αυγούστου

2015.

Στο Ηράκλειο, οι αιτήσεις θα κατατίθενται στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ηρακλείου, τμήμα κοινωνικής αλληλεγγύης, οδός 1770 αριθμός 24, Παλαιό Ιπποκράτειο, και στο κτίριο Υγειονομικού, Μονής Καρδιωτίσσης 56.

Στα Χανιά, οι αιτήσεις θα κατατίθενται στην αρμόδια σε θέματα αθλητισμού και προϊσταμένης του τμήματος δια βίου μάθησης, παιδείας και απασχόλησης της Π.Ε. Χανίων στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, στον 2ο όροφο.

Στο Λασίθι, οι αιτήσεις θα κατατίθενται στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Λασιθίου, τμήμα κοινωνικής αλληλεγγύης, Αγ. Νικόλαος.

Στο Ρέθυμνο, τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα συλλέξει το τμήμα κοινωνικής αλληλεγγύης της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης Δ/νση Ζαμπελίου 34.

Τα πιστοποιητικά που θα πρέπει να συνοδεύουν την αίτηση , όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης είναι:

- Το εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας και το έντυπο Ε9.

- Το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από όπου θα προκύπτει ο αριθμός των μελών της οικογένειας.

- Το όριο του εισοδήματος ανάλογα με τον αριθμό των προστατευομένων μελών της οικογένειας καθορίζεται ως εξής: για οικογένεια με δύο μέλη ορίζεται καθαρό ετήσιο εισόδημα αφαιρουμένου του ενοικίου, ποσό ύψους μέχρι 6.500 ευρώ, για τριμελή οικογένεια ποσό ετήσιου εισοδήματος μέχρι 8.000, για τετραμελή οικογένεια μέχρι 9.000, για πενταμελή και άνω μέχρι 12.500 ευρώ.

- Κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ.

- Τέλος, θα λαμβάνεται υπόψη και η ιατρική γνωμάτευση για ασθένεια (αν υπάρχει) των γονέων ή άλλου μέλους της οικογένειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα