Συμφωνία για το δάνειο-γέφυρα

Κατ' αρχήν συμφωνία στο Eurogroup σχετικά με την παροχή δανείου-γέφυρας ύψους επτά δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg το οποίο επικαλείται αξιωματούχο με γνώση της απόφασης. Αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί η σχετική απόφαση αφού αποσαφηνιστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες και ψηφίσουν τα εθνικά κοινοβούλια για τη συμφωνία μεταξύ της Αθήνας

και των πιστωτών της, πρόσθεσε ο αξιωματούχος. Η συνεδρίαση των 19 υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ έγινε σε καλό κλίμα. Αναμένεται συνεδρίαση του δ. σ. της ΕΚΤ για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών μέσω του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας της Τράπεζας της Ελλάδος.

Εξάλλου, σήμερα συνεδριάζουν και τα μέλη της επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωκοινοβουλίου συζητούν τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

Αύριο η συζήτηση του τρίτου πακέτου διάσωσης προς τη χώρα μας στη γερμανική Budestag, ενώ επισημαίνεται ότι αρκετά μέλη των Χριστιανοδημοκρατών έχουν δηλώσει ανοιχτά ότι θα απορρίψουν το αίτημα.

Η Γαλλία ενέκρινε χθες τη συμφωνία, ενώ σήμερα αναμένεται να συγκληθεί το Κοινοβούλιο της Εσθονίας, ωστόσο δεν είναι σαφές αν θα υπάρξει ψηφοφορία, αλλά αναμένεται ότι ο Εσθονός Πρωθυπουργός θα κάνει σχετική παρουσίαση.

Εγκρίθηκε από τη φινλανδική βουλή η συμφωνία. Στην Ολλανδία η ψηφοφορία θα γίνει από κοινοβουλευτική επιτροπή.

Το Κοινοβούλιο της Αυστρίας θα ψηφίσει την Παρασκευή, ενώ σε επίπεδο κυβέρνησης, αποφασίζουν το Βέλγιο, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Λιθουανία και η Σλοβακία. της Ευρωζώνης για την Ελλάδα.

Με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα